Salgın sırasında eğlence ile bağışı birleştiren markalar

COVID-19 salgınına çare için sadece sağlık kuruluşları, hükümetler değil bireyler ve markalar da çalışıyor. Özellikle markalar konumlarını güçlendirmek için farklı aksiyonlar alıyor, canlı konserler ve influencer iş birlikleri başta olmak üzere.
Salgın sırasında eğlence ile bağışı birleştiren markalar

COVID-19 salgını ile birlikte birçok şirket yardım yapmakta. Yapılan yardımların markalar için salgından sonra özellikle itibar açısından önemli olduğu açık, sosyal sorumluluk konusunun uzun süredir bu kadar ön planda olduğu bir durum yaşanmamıştı. Spotify ve Netflix şu an çalışamayan sanatçılara yardım yaparken Facebook yerel habercileri desteklemek için bir fon oluşturdu. Bazı markalar ise yardımı eğlence ile birleştirerek aldıkları aksiyonları çeşitlendiriyor ve müşterilerine farklı bir bakış açısı sunuyor. 

Müşteriler bir markayı seçerken sadece kendine olan faydasına bakmıyor, çoğu zaman bilinçsiz de olsa markanın sorunlarla nasıl başa çıktığı, çözümün bir parçası olup olmadığı gibi konular da satın alma davranışını şekillendiriyor. Elbette ekonomik koşullar satın almayı etkileyen birincil etken ancak büyük ölçekte bir markanın aldığı en küçük aksiyon bile markanın seçilme ihtimalini artırmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.