Otonom araçlar sosyal uzaklaşmanın tercih edildiği ortamlarda öne çıkabilir

Otonom araçlardan bir süredir konuştuğumuz konulardan; pilotların yapılmaya başlaması ile birlikte sürücüsüz deneyim henüz yaygınlaşmış değil ama sosyal mesafe ile gelen insan temasından kaçınmak bu araçlar için bir fırsat yaratabilir.
Otonom araçlar sosyal uzaklaşmanın tercih edildiği ortamlarda öne çıkabilir

Sosyal uzaklaşma ile boşalan yollarda sürücüsüz araç testleri yapılmaya başlandı. Florida'da COVID-19 testlerini göndermek ve medikal ihtiyaçları gidermek için otonom araçlarla bir pilot program oluşturan Beep ve NAVYA ortaklığı ile 30 Mart'tan beri taşıma yapılmakta. Uber ve Waymo'nun kendi kendine çalışan araçlarla yaptıkları testleri durdurduğu ortamda Beep ve NAVYA iş birliği otonom araçların daha çok öne çıkmasını sağlayabilir. 

2010'larda otonom araçlarda kullanılan yapay zekanın geliştirilmesinde büyük yol katedildi. Yapay zeka birçok alanda işleri kolaylaştırmayı sağladı ancak konu kendi kendine giden araçlara geldiğinde yolların durumu, insan faktörü, güvenli sürüş gibi konular nedeniyle istenen noktaya henüz gelinemedi. Şu andaki koşullarda ise trafik yoğun olmadığı için yedek insan sürücü olmadan yolculuk yapmak ve insan kontağını minimumda tutmak mümkün. Bir yandan da hala bazı risklerden bahsetmek gerekiyor - ancak bunlar daha önceki pürüzlerden biraz farklı:

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.