Facebook bildirimleri kapatmanızı sağlayan "Sessiz Mod" özelliğini yayına aldı

Sessiz Mod özelliğininotomatik olarak çalışması için zaman aralığı tanımlayabiliyorsunuz. Bu yeni özelliğin yanı sıra Facebook'ta Geçirdiğin Zaman sekmesinin de yenilendiğini belirtelim.
Facebook bildirimleri kapatmanızı sağlayan

Facebook bugün paylaştığı bir blog gönderisiyle bildirimleri belli bir zaman aralığı süresince kapatmanızı sağlayan "Sessiz Mod" özelliğini yayına aldığını duyurdu. Şirket, bu yeni özellikle salgınla birlikte evden çalışma düzenine geçen kullanıcıların, daha verimli çalışabilmesine yardımcı olmayı hedefliyor. 

Sessiz Mod özelliğini manuel olarak açabileceğiniz gibi, otomatik olarak çalışması için zaman aralığı da tanımlayabiliyorsunuz. Sessiz Mod özelliğini çalıştırırken uygulamayı kullanmak istediğinde ise Facebook tanımladığınız zaman aralığını size hatırlatarak, sizi uyarıyor. 

Sessiz Mod özelliğine Facebook'ta ne kadar zaman geçirdiğinizi gösteren Facebook'ta Geçirdiğin Zaman sekmeksinden erişebiliyorsunuz. Bu sekme üzerinden uygulamada günlük olarak geçirdiğiniz zamanı görüntüleyebildiğiniz gibi, gündüz ve gece kullanım oranı karşılaştırmalarını ve uygulamayı günde kaç kez açtığınızı da görebiliyorsunuz. 

Facebook'ta Geçirdiğin Zaman sekmesinin aslında 2018'de yayınlanan "Facebook'ta Geçirdiğin Süre" özelliğinin yenilenmiş versiyonu olduğunu da belirtelim. Bugünden itibaren yayına alınan bu yenilenmiş özellik, kullanıcılara haftalık kullanım oranları ve ziyaret sayıları gibi daha detaylı analizler sunacak.  

Son olarak Facebook'ta Geçirdiğin Zaman sekmesi üzerinden haftalık rapor alabileceğinizi de ekleyelim. Aynı şekilde  özellik, beğeni ve yorum gibi etkileşimlerinizin ve gönderilerinizi yer aldığı Hareketlerin özelliğine de link verecek. Tıpkı Hareketlerin özelliği gibi normalde Ayarlar kısmından erişebildiğiniz, Haber Kaynağı Tercihleri ve Bildirim Ayarları özelliklerine de Facebook'ta Geçirdiğin Zaman sekmesinden ulaşabileceksiniz. 

Mart aynından bu yana küçük bir grup insanın erişimine açık olan Sessiz Mod özelliği, iOS kullanıcılarına açıldı. Önümüzdeki aylarda ise daha fazla kullanıcının ilgisine sunulmaya devam edecek. Android kullanıcılarının ise özelliğe erişebilmek için biraz daha beklemesi gerekeceğini belirtelim. Android sürümü için test sürecini Mayıs ayında başlatmayı planlayan şirket, özelliği Haziran ayında Android kullanıcılarına açacak. 

Hatırlarsanız Cambridge Analytica krizinin ardından, Zuckerberg, kullanıcıların iyiliğine odaklanan özelliklerle geliştireceğini açıklamıştı. Daha önce Instagram ve Facebook'a kullanım süresini görebilme özelliği getiren şirketin, bu yeni Sessiz Mod ve Facebook'ta Geçirdiğin Zaman özellikleriyle kullanıcıların duygusal anlamda iyiliğine odaklandığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.