Üyelik gerektirmeyen online fotoğraf düzenleme aracı: Photopea

Photopea'nın Photoshop kullanmayı bilmeyenler için karmaşık olabileceğini söyleyebiliriz, ancak başlangıç seviyesinde dahi Photoshop bilginiz varsa kullanıcıya ciddi anlamda kolaylık sağlıyor.
Üyelik gerektirmeyen online fotoğraf düzenleme aracı: Photopea

Fotoğraf düzenlemek ve özgün tasarımlar oluşturmak için en kullanışlı uygulama hiç şüphesiz Adobe Photoshop. Ancak ücretli olan ve döviz kurunu düşündüğümüzde ciddi paralar ödemek zorunda kaldığımız Photoshop uygulamasını düzgün bir şekilde kullanabilmek için en önemli kıstaslardan biri bilgisayarınızın da hızlı olması diyebiliriz. Aksi takdirde sürekli takılan uygulama kolaylıktan ziyade ciddi zorlukları beraberinde getiriyor.

Kurumsal tarafta ücretler ve bilgisayar hızı konusunda sıkıntılar yaşanmasa da bireysel olarak düşündüğümüzde Photoshop'un alternatiflerine ihtiyaç duyabiliyoruz. Günümüzde Canva, Artstudio gibi birçok online tasarım aracı bulunsa da ne yazık ki hiçbiri Photoshop'un eline su dökemiyor. Fakat oldukça yeni bir uygulama olan Photopea, adeta Photoshop gibi çalışıyor ve hiçbir üyelik gerektirmiyor.

Tasarımları .psd formatında kaydetme

Photopea'yı kullanmak için web sitesine gitmeniz yeterli oluyor. Karşınıza direkt Photoshop'un çalışma ekranına benzer bir ekran çıkıyor ve dilerseniz halihazırda var olan bir tasarımı yükleyebiliyor ya da yeni tasarım oluşturabiliyorsunuz. Photopea'nın Photoshop kullanmayı bilmeyenler için karmaşık olabileceğini söyleyebiliriz, ancak başlangıç seviyesinde dahi Photoshop bilginiz varsa kullanıcıya ciddi anlamda kolaylık sağlıyor. Üstelik hazırladığınız tasarımları .psd formatında kaydetmenize de izin veriyor.

Photopea'nın şu an için hızlı bir şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Kullandığım süre zarfında hiçbir şekilde yavaşlamadı ve takılma olmadı. Bu da benim için artı bir özellik. Ayrıca uygulamanın ücretsiz ve kullanım için herhangi bir üyelik gerektirmiyor oluşu da önemli bir kıstas. 

Adobe Photoshop'u gündelik tasarımlar için kullanıyorsanız ve kompleks içerikler oluşturmayacaksanız Photopea da işinizi görecektir. Platformu buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.