Investcorp, siber güvenlik şirketi Avira'yı satın aldı

Almaya merkezli bir siber güvenlik şirketi olan Avira, Investcorp Technology Partners tarafından satın alındı.
Investcorp, siber güvenlik şirketi Avira'yı satın aldı

İş dünyası Corona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada durgun olsa da yatırım ve satın almalar devam ediyor. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Almanya merkezli bir siber güvenlik şirketi olan Avira, Investcorp Technology Partners tarafından satın alındı.

Hem kurumsal hem de bireysel müşteriler için antivirüs yazılımı ve kimlik yönetimi konusunda çözümle sağlayan Avira'nın bir teknoloji girişimi olarak kurulmadığını da ekleyelim. 1986 yılında kurulan ve zaman içinde bir siber güvenlik şirketine dönüşen Avira, şu an için 100 milyondan fazla tüketici ve küçük işletmenin güvenli bir şekilde bilgisayarlarını kullanmalarını sağlıyor.

Kurumsal alanda oldukça büyük teknoloji şirketleri ile de çalışan Avira'nın stratejik partnerleri arasında ise NTT, Deutsche Telekom, IBM ve Canonical gibi önemli firmalar yer alıyor.

İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada Investcorp Bank'ın yatırım bölümü olan Investcorp Technology Partners tarafından satın alınan Avira için tam olarak ne kadar ödendiği ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat Avira CEO'su Travis Witteveen şirketin değerlemesinin 180 milyon dolar olduğunu paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre yapılan anlaşma ile birlikte Investcorp Technology Partners, Avira'nın çoğunluk hissesini satın almış oldu. Son olarak Avira kurucusu Tjark Auerbach'in önemli miktarda hissesini koruduğunun da paylaşılan bilgiler arasında olduğunu ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.