G Suite, 6 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Corona virüs salgını nedeniyle daha çok kullanılan bir platform haline gelen G Suite, 6 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı.
G Suite, 6 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

İçinde Google'ın üretkenlik ve iş odaklı araçlarını bulunduran G Suite'in 2 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştığı geçtiğimiz Mart ayında paylaşılmıştı. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Corona virüs salgını nedeniyle daha çok kullanılan bir platform haline gelen G Suite, 6 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı.

İş odaklı pek çok üretkenlik yazılımını bünyesinde bulunduran G Suite, Google'ın en güçlü silahlarından. Mart ayı itibariyle 6 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan G Suite, karşılaştırmak gerekirse 2019 yılının Şubat ayında 5 milyon ücretli kullanıcıya sahipti.

Paylaşılan bilgilere göre G Suite içinde yer alan Google servislerinden olan görüntülü toplantı uygulaması Hangouts Meet, Ocak ayı ile kıyaslandığında şu an 25 kat daha fazla kullanılıyor. Tabii ki bu artışın temel nedeninin Corona virüs salgını nedeniyle insanların evden çalışmak zorunda olması olduğunu da belirtelim.

Tabii ki Corona virüs salgını nedeniyle yaşanan tek artışın Hangouts Meet için olmadığını da ekleyelim. Hangouts Meet'in en önemli rakipleri konumunda olan Zoom ve Microsoft Teams uygulamaları da bu dönemde kullanıcı sayılarında büyük artışlar yaşadı.

Paylaşılan bilgilere göre Corona virüs salgını ile en popüler uygulamalardan birine dönüşen Zoom, Mart ayı itibariyle 200 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Microsoft'un iş odaklı iletişim platformu olan Microsoft Teams ise Mart ayı itibariyle 44 milyon günlük aktif kullanıcıya erişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.