Kişiye özel içerikler sunan film ve dizi arama motoru: JustWatch

2014 yılında David Croyé tarafından Berlin'de hayata geçirilen JustWatch, birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Platforma göz attığımızda Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğunu görüyoruz
Kişiye özel içerikler sunan film ve dizi arama motoru: JustWatch

Corona virüs salgını ile hepimiz evlerimizde hiç olmadığı kadar vakit geçirmeye başladık. İlk başta çok yorucu olmayan bu süreç, zamanla can sıkıcı bir hal almaya başladı ve dinlediklerimiz, okuduklarımız, izlediklerimiz bile yetersiz gelmeye başladı. Çevrede binlerce "karantina günlerinde izlemeniz için şu kadar dizi, film" önerileri olsa da insanlar daha ziyade kişiselleştirilmiş içerikler görmeyi tercih ediyorlar. 

Netflix, BluTV gibi ülkemizde hizmet veren dijital yayın platformları her ne kadar kişiye özel içerikleri ön planda tutmaya çalışsa da tüm platformları bir arada görmek, ne istediğini bulma konusunda ciddi anlamda kolaylık sağlıyor. Kişiye özel içerikler sunan dizi ve film arama motoru JustWatch ise bu işi oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Kişiselleştirilmiş içerik listesi

2014 yılında David Croyé tarafından Berlin'de hayata geçirilen JustWatch, birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Platforma göz attığımızda Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğunu görüyoruz. Zira JustWatch üzerinde Netflix, BluTV, puhuTV gibi birçok dijital platformun içeriğini görmek mümkün. Platformu üye olmadan da kullanabiliyorsunuz, ancak üyelik oluşturduğunuzda kişiselleştirilmiş listeler de oluşmaya başlıyor. JustWatch'a e-posta adresinizi kullanarak üye olabildiğiniz gibi Facebook ya da Google hesaplarınızla da üyelik oluşturabiliyorsunuz.

Platformu kullanmak gerçekten oldukça basit. Ana sayfada halihazırda birçok içerik göreceksiniz. Bu içeriklerden sizin ilginiz dahilinde olan için içeriğin üzerine gelerek "bunun gibi daha fazlasını görmek istiyorum" kısmına tıkladığınızda, bir alt sekmeden o içeriğe benzer içeriklerle karşılaşıyorsunuz. Aralarından beğendiklerinizi listenize ekleyebiliyor, içerikleri daha önce izlemişseniz izlediğinizi belirtebiliyorsunuz. Bunun sonunca size özel içeriklerin olduğu bir ana sayfa oluşmaya başlıyor.

Satın alma ve kiralama için link yönlendirme

Platformda hangi içerikleri nerede izleyebileceğinizi görebileceğiniz gibi, eğer filmi ya da diziyi App Store ya da Google Play Store'dan kiralayacak veya satın alacaksanız, o içeriklerin ücretlerini de görebiliyorsunuz. Ayrıca diğer platformlar için de sizi içeriğe yönlendiren bir kısayol bulunuyor. Ayarlar sayfanızdan dilediğiniz zaman konumuzu ve kullandığınız platformları değiştirebiliyorsunuz.

JustWatch'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.