Gig ekonomisi için geliştirilen sigorta poliçeleri bu alandaki çalışanlar için güven sağlayabilir

Gig ekonomisi Türkiye ve dünyada büyümeye devam ediyor. COVID-19 ile bu alandaki çalışanların ek haklardan çok fazla yararlanamaması, risk altındaki bu grup için sigorta şirketlerinin sağlayabileceği hakları daha önemli kılmakta.
Gig ekonomisi için geliştirilen sigorta poliçeleri bu alandaki çalışanlar için güven sağlayabilir

Bazı girişimler ve işletmeler, gig ekonomi çalışanları ile faaliyetlerini sürdürmekte. COVID-19 salgını da bu alanda çalışanlar ve bu çalışanlarla iş yapan şirketleri bir nevi sınavdan geçiriyor. Sayıları Türkiye'de de her geçen gün artan gig ekonomi çalışanları, özellikle yurt dışındaki girişimler için daha önemliydi. Araç paylaşımları, teslimatlar, hatta konaklama bile gig ekonomisini tercih eden kişilerle büyüyordu. 

Salgın herkesi olduğu gibi elbette bu çalışanları ve koşullarını da etkiledi - ancak sektöre göre farklı şekilde. Uber, Lyft gibi araç paylaşımı işinde çalışanlar, köpek dolaştırma girişimi Rover'dakiler ya da Airbnb'deki ev sahipleri sosyal uzaklaşma ile iş yoğunluklarında düşüş hatta işten çıkartmalar ile karşı karşıya kalırken yemek ve market teslimatı yapan girişim ve şirketler talebi karşılamak için daha çok mesai yapmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.