Fotoğrafların arka planını temizleyen uygulama: Background Eraser

Background Eraser, fotoğraflardan arkaplan görsellerini ücretsiz olarak kaldırmanızı sağlıyor.
Fotoğrafların arka planını temizleyen uygulama: Background Eraser

Kimi zaman sosyal medya paylaşımları için, kimi zaman eğlence olsun diye fotoğrafları kesip biçiyor ve ortaya yeni ve keyifli içerikler çıkarabiliyoruz. Teknolojinin bu denli ilerlemesinden önce böyle içerikleri oluşturabilmek için Photoshop, Illustrator gibi uygulamaları hatırı sayılır bir seviyede kullanabilmek gerekiyordu. Ancak günümüzde birçok platform bu programların yapabileceği işleri birkaç saniye içinde gerçekleştirebiliyor. Bu platformlardan biri de Background Eraser.

Background Eraser, fotoğraflardan arkaplan görsellerini ücretsiz olarak kaldırmanızı sağlıyor. Yüzde 100 otomatik olarak çalışan Background Eraser'ı kullanırken fotoğrafların arka ya da ön planlarını manuel olarak seçmenize de gerek kalmıyor. Arka planınını değiştirmek istediğiniz görseli Background Eraser'a yüklemeniz yeterli oluyor.

Katmanlar arasındaki geçişleri algılaması için yapay zeka destekli bir teknoloji kullanan Background Eraser, arka plan ile diğer katmanları birbirinden ayırabiliyor. Böylece detayların kaybolması veya renk bulaşması gibi problemlerin önüne geçilmeye çalışıyor. Denediğimiz örneklerde de platformun gayet güzel çalıştığını gördük.

Platformu kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Background Eraser'ın web sitesine girdiğinizde "Click or Drop Files" kısmına dilediğiniz görseli yükleyebiliyorsunuz. Görsel alt kısımda çıkınca "Start" butonuna basıyorsunuz ve arka planı temizlenen yeni görsel başka bir pencerede açılıyor. Hazır görseli sağa tıklayıp kaydedebiliyorsunuz.

İşlevselliği ve basitliği kullanışlı olsa da bazı kişilerin gizlilik ve güvenlik nedeniyle aracı kullanmak istemeyebileceğini söyleyebiliriz. Zira uygulama herhangi bir güvenlik önerisinde bulunmuyor, yani fotoğrafların platforma yüklendikten sonraki akıbetleri belli değil. Ancak Photoshop'la uğraşmak istemiyorsanız, Background Eraser arka plan konusunda size hızlı bir çözüm sunacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.