Corona virüs salgınının gündelik alışkanlıklarımıza etkisi ne oldu?

AdColony’nin Türkiye dahil, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA bölgesinde 14-75 yaş arası katılımcılarla yaptığı “Corona Virüs Etkisi Araştırması” ilginç veriler sunuyor. 
Corona virüs salgınının gündelik alışkanlıklarımıza etkisi ne oldu?

An itibarıyla toplamda 900 bine yakın enfekte vakaya ve 42 binden fazla ölüme neden olan corona virüs salgını, hemen hemen herkesin alışkanlıklarının değişmesine neden oldu. Evden çalışmalar arttı, temizlik alışkanlıkları değişti, evde yemek yapma oranı bir hayli yükseldi, tercih ettiğimiz uygulamalar farklılaştı. AdColony’nin Türkiye dahil, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA bölgesinde 14-75 yaş arası katılımcılarla yaptığı “Corona Virüs Etkisi Araştırması” da bu konuda ilginç veriler sunuyor. 

Toplu taşıma kullanmayanların oranı yüzde 20

Yüzde 53'ü kadın, yüzde 47'si erkek olan katılımcıların yüzde 20’si artık toplu taşıma kullanmadığını; evden çıkmayarak kendimizi izole ettiğimiz bu günlerde yüzde 54’ü ise daha fazla ev temizliği yaptığını söylüyor. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadığımız şu günlerde kullanıcıların yüzde 31’i market ziyaretlerini en aza indirdiğini ve yüzde 41’inin de artık online alışverişe geçiş yaptıkları belirtiliyor.

Yüzde 85'lik kesim stres nedeniyle mobil oyunlara yöneliyor

Mobil oyunlar özeline cevaplara baktığımızda katılımcıların yüzde 47’si her gün mobil cihazlarından oyun oynadıklarını, yüzde 32’si ise mobil cihazlarına yeni oyunlar yüklediklerini söylüyor. Stresten, gündelik düşüncelerden uzaklaşmak ve rahatlamak için mobil oyun oynadıklarını söyleyenlerin oranı ise yüzde 85 olarak karşımıza çıkıyor.

Reklam verenlerin potansiyel müşterilerine ulaşmak için bu dönemde en etkili yol olan mobil reklamlar alanına bakıldığında, katılımcıların yüzde 26’sı ihtiyacı olabilecek ürünü fark ettiren reklamları tercih ederken, yüzde 35’i user-initiated denilen kullanıcı tarafından kontrol edilebilen reklamlara daha sıcak yaklaşıyor.

AdColony EMEA ve LATAM Genel Müdür Volkan Biçer de corona virüs salgınının aktif sosyal yaşamı sınırlandırıp fiziksel mesafeyi artırdıkça insanların dijitale daha da yakınlaşmasının kaçınılmaz olduğunu; kendilerinin de AdColony olarak İstanbul ofisindeki 180 çalışanla birlikte 10 Mart itibarıyla evden çalışma sistemine geçtiklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.