Ödeme sistemleri corona virüs salgını sonrası büyüme tahminlerini aşağı çekmeye devam ediyor

Ödeme sistemleri COVID - 19 salgını sonrasında yaptıkları güncellemeler ile çeyrek bazlı tahminlerini aşağı çekti. En son American Express'in de daralma beklentisini yayınlaması ile analistler de düşüş tahminlerini yayınladı.
Ödeme sistemleri corona virüs salgını sonrası büyüme tahminlerini aşağı çekmeye devam ediyor

Daha önceki yazılarımızda Mastercard, PayPal ve Visa'nın 2020 senesi için tahminlerini düşürdüğünü ve bunun sadece ödeme sistemleri için değil satıcılar için de daralma belirtisi olduğunu iletmiştik. American Express'in son açıklamasına göre de düzeltilmiş döviz kuruna göre gelir beklentisi %2 - 4 olarak revize edildi - eski beklenti %8 - 10 arasındaydı. Amex Şubat ayında gördüğü güçlü sonuçlardan sonra beklentinin değişmesini corona virüs salgını ile performanstaki düşüşe bağlamakta. 

Analistler ve yatırım bankaları gibi birçok kaynak da ödeme sistemlerinde düşüş yaşanacağına hemfikir ancak salgının bu şirketleri hangi ölçüde etkileyeceği hala netlik kazanmış değil. Evde karantina ile birçok işletmenin kapanması, seyahatlerin iptal edilmesi, sosyal alanların faaliyetinin kapanması sadece Türkiye'de değil tüm dünyada büyük etki yarattı. Hayatın ne zaman normale döneceği, işletmelerin tekrar açılacağı, sosyal hayatın kaldığı yerden devam edeceği de net olmadığı için bir sonraki çeyrek açıklamalarından önce yeni güncellemelerin geleceği kuşkusuz. Şu sıralar açık olan ve işine devam edecen eczanelerde ve özellikle marketlerde de temel ürünler ve gıda dışındaki ticaretin yavaşlaması da başka bir konu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.