Apple Music, yeni şarkı yayınlandığında kullanıcıya bildirim gönderecek

Kullanıcıların beğendiği bir sanatçı yeni bir albüm, EP, single veya müzik videosu yayınladığında, Apple Music'te yer alan "Kütüphane" sayfasının üstünde bir uyarı görünecek.
Apple Music, yeni şarkı yayınlandığında kullanıcıya bildirim gönderecek

Müzik severler, bugünden itibaren Apple Music kullanıcılarına yavaş yavaş yayılan yeni bir bildirim özelliği ile favori gruplarından ve sanatçılarından gelen yeni içerikleri kaçırmayacaklar. 

İlk olarak MacRumors tarafından fark edilen yeni bildirim özelliği, Apple Music iOS uygulamasında bir açılış sayfası olarak karşımıza çıkıyor ve kullanıcılara “doğrudan kütüphanede dinlenen sanatçılardan gelen yeni içerikler hakkında güncellemeler alabileceklerini" söylüyor. Kullanıcıların beğendiği bir sanatçı yeni bir albüm, EP, single veya müzik videosu yayınladığında, Apple Music'te yer alan "Kütüphane" sayfasının üstünde bir uyarı görünecek. Bu uyarının kısmen Netflix bildirimlerine benzediğini söyleyebiliriz.

Apple bu özelliği şimdi Apple Music uygulamasında görünen yeni bir açılış ekranı ile sunuyor. Ancak bu açılış ekranını görmüyorsanız, bildirimlerinizi manuel olarak şu şekilde kontrol edebilirsiniz; uygulamayı açın ve “Sizin İçin” sekmesine dokunun. Sağ üstteki profil resminize tıklayın, akabinde "Bildirimler" kısmına gelin. Oradan da "Kitaplıkta Göster" geçişini seçebilirsiniz. 

Apple Music, geçmişte sıkça dinlediğiniz sanatçılar için daha önce de bildirimler sundu, ancak bu bildirimler çok güvenilir değildi. Ne yazık ki yeni özellikle, kullanıcılar hangi sanatçılarla ilgili bildirim alacağını seçemeyecek gibi görünüyor. Bu yüzden kullanıcıların Apple'ın algoritmasına güvenmesi gerekiyor.

Böyle bir özellik Spotify'da da mevcut değil. Spotify her cuma günü, kişilerin algoritmalarını göz önünde bulundurarak kişiye özel  "Release Radar" listesi yayınlıyor. Ancak bu liste tüm içerikleri kapsamadığı için gözden kaçan yeni şarkılar olabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.