Hindistan, konum verileriyle desteklenen corona virüs izleyici uygulama geliştiriyor

Hindistan, kullanıcıların corona virüs bulaşmış kişilerle yakın temasta olup olmadıklarını kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.
Hindistan, konum verileriyle desteklenen corona virüs izleyici uygulama geliştiriyor

Hindistan, kullanıcıların corona virüs bulaşmış kişilerle yakın temasta olup olmadıklarını kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor. CoWin-20 adı verilen uygulama, şu anda hem iOS hem de Android için test aşamasında. CoWin-20, konumunuzu takip ediyor ve COVID-19 enfekte bir hastanın yakınındaysanız sizi uyarıyor.

News18 tarafından hazırlanan bir rapor, testin şu anda belirli bir kullanıcı grubuyla sınırlı olduğunu belirtti. CoWin-20, COVID-19 bulaşmış bir kişinin yanındaysanız, konum verilerinizi ve Bluetooth'unuzu kullanıyor. Uygulama, enfekte olmuş bir insanın veritabanına ve bireylerin seyahat geçmişini içeren bir veritabanına bakarak hastalık olup olmama ihtimalini belirliyor. Ayrıca, çok sayıda corona virüs vakası olan bir bölgede olup olmadığınızı size belirtebiliyor. Bu da kişilerin hiç değilse daha iyi önlem alabilmelerine yardımcı oluyor.

Testi pozitif çıkan kişinin yakınlarına mesaj gönderilecek

Uygulama, gizlilik endişelerini artırabilecek bir adım olan konum verilerinize her zaman erişmek için izninizi istiyor. Ancak, verilerinizi şifreli ve cihazla sınırlı tutacağını da belirtiyor. Hindistan hükümetinin enfekte kişileri nasıl takip edeceği ve uygulamadaki konum verilerini nasıl eşleştireceği ise henüz tam olarak belli değil. Uygulama, virüs bulaşmış bir kişinin sizin altı metrelik mesafeniz içinde olup olmadığınızı kontrol etmek için bluetooth'a güveniyor. Bununla birlikte Hindistan Sağlık Bakanlığı, COVID-19 testi pozitif olan herhangi biriyle yakın temasta olan herkese bir bildirim göndermeyi planlıyor.

Uygulamanın henüz tam olarak hazır olmadığını ve amamen oluşturulmasının biraz zaman alabileceğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.