2020'ye hızlı başlayan fintech'ler salgın dönemiyle birlikte beklentilerini aşağı çekmek zorunda kalabilir

2020 ilk çeyrekte satın alma ve birleşmeler ile gündemde olan fintech'ler piyasalardaki dalgalanma, müşterilerin risk almaktan çekinmesi, geleneksel oyuncuların gücü nedeniyle öngörülmeyen sıkıntılar yaşayabilir.
2020'ye hızlı başlayan fintech'ler salgın dönemiyle birlikte beklentilerini aşağı çekmek zorunda kalabilir

Son bir ayda yaşadığımız değişiklikler oldukça hızlı gelişiyor. Mağazaların kapanmasından, ulaşım araçlarının kullanımının azalmasına birçok alanda farklı bir duruma alışmaktayız. Bu durum elbette piyasaları ve yatırımcıları da etkiliyor. Borsa ve döviz kurlarının iniş çıkışlı grafiklerin fintech endekslerini de etkilemekte. Ağırlıklı ABD'de olan girişimlerin birçoğu daha yeni 10 senesini doldurmakta ve uzun süredir bu şekilde bir ekonomik durumla karşı karşıya kalınmamıştı. Operasyonel koşulların etkilenmesi, fonlama turlarındaki miktarların azalma durumu ve M&A ya da IPO gibi aksiyonların belki de bir süre alınamayacak olması önümüzdeki dönemde fintech girişimleri açısından olumsuz haberler. 

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru önde gelen fintech yatırımcıları ile yapılan bir araştırmaya göre pazarda herhangi bir düşüş olduğunda yatırım yapmak ya da satın alma konusunda hızlı davranmak istediğini belirtenlerin oranı %50'den fazla. Sene başında Plaid ve Visa, intuit ve Credit Karma, Lending Club ve Radius Bank gibi satın alma birleşmeler fintech'ler için güçlü bir başlangıç sağlamış olsa da şu COVID - 19 kaynaklı önlemlerin devam etmesiyle birlikte piyasaların nasıl seyredeceğini net olarak bilemiyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.