Zoom toplantılarından sıkılanlar için yeni çözüm: Loop videolar

Zoom Rooms'un kişiselleştirilebilir arka plan özelliği sayesinde Zoom pencerenize kendi fotoğrafınızı veya videonuzu koymak mümkün.
Zoom toplantılarından sıkılanlar için yeni çözüm: Loop videolar

Corona virüs salgını nedeniyle neredeyse tüm dünya evden çalışma sistemine geçiş yaptı. İnsanların evden çalışmaya başlaması ile birlikte ise online toplantılar yapabileceğiniz Zoom gibi uygulamalar kısa süre içinde oldukça popüler uygulamalara dönüştü.

İnternet trollerinin Zoom konferanslarına pornografik içerikler sızdırmaya başladığını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bugün ise Zoom kullanıcıları ile ilgili oldukça ilginç bir haber karşımıza çıktı. Günümüzün en başarılı online görüntülü toplantı uygulamalarından olan Zoom, "attention-tracking" isimli bir özellik sunuyor.

Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan "Dikkat takip etme" özelliği, toplantı katılımcılarının 30 saniye boyunca Zoom penceresinden çıktığında toplantı sahibine bu durumu bildiriyor. Kısacası bu özellik kullanıldığında patronunuz veya toplantının sahibi 30 saniye boyunca toplantıda olmadığınızı anlayabiliyor.

Bu durumdan kaçınmak isteyen kullanıcılar oldukça basit bir mantıkla da olsa Zoom toplantılarını hacklemenin bir yolunu buldu. Zoom üzerinden yapılan derslere katılan öğrenciler tarafından bulunan bu teknik ile Zoom'u kandırababiliyorlar. Zoom Rooms'un kişiselleştirilebilir arka plan özelliği sayesinde Zoom pencerenize kendi fotoğrafınızı veya videonuzu koymak mümkün.

Kısacası bu özellik sayesinde çok dikkatli bir şekilde toplantıyı takip ettiğiniz kısa bir video koyarak bilgisayarınızın başından kalkabilirsiniz. Loop şekilde dönen kısa videonuz ise orada olmasanız bile sanki dikkatli bir şekilde toplantıyı takip ediyormuşsunuz gibi bir görüntü oluşturacak. 

Fakat kişiselleştirilebilir arka plan özelliği kullanmak için Zoom Rooms'un ücretli üyeliğini kullanmanız gerektiğini de hatırlatalım. Söz konusu Zoom Rooms üyeliğinin bedeli ise şu an için yıllık 500 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.