Eve kapanma ile cilt bakımı rutinlerine yönelenlerle birlikte kategoride değişikler bekleniyor

Eve kapanma ile bazı sektörlerde düşüş gözlemlenirken rutinlerine devam edenler için cilt bakımı kategorisinde artış görülmekte. Satışların online'a kayması ile birlikte Asya'daki videolu satışlar da kategoriyi olumlu etkilemeye devam ediyor.
Eve kapanma ile cilt bakımı rutinlerine yönelenlerle birlikte kategoride değişikler bekleniyor

COVID - 19 salgını ile güzellik ve kozmetik kategorisindeki birçok şirketin virüsün yayılmasını engellemek için yardım yaptığını duymuştuk. Çin'de başlayan salgını önlemek için yapılan bağışlarla başlayan bu aksiyonlar salgının Asya'dan diğer kıtalara yayılması ile farklı desteklerle devam etti. LVMH ile başlayan ve L’Oréal, Hermès gibi sektörün diğer önde gelen şirketleri ile devam eden üretim bandındaki değişiklikler ile dezenfektan jel, maske ve diğer ürünlerin talebi dengelenmeye çalışılmakta. 

Bununla birlikte dünya çapında mağazaların kapanması özellikle Asya'daki satışlarda düşüşe neden oldu. Hong Kong bazlı kozmetik zinciri Sa Sa, Çin yeni yılının ilk haftasında %78'lik daralma yaşadığını belirtirken Shiseido da aynı dönemde Çin'deki satışlarında %55'lik düşüş gözlendiğini belirtti. Diğer yandan online satışa yönelen perakendeciler önümüzdeki dönemde e-ticaretten gelen satışların - özellikle cilt bakımı kategorisinde - artacağı düşünülmekte. 7 Mart itibariyle ABD başta olmak üzere birçok ülkede kapatılan yüz yüze mağazalardan gelen düşüşün online satışlar ile dengeleneceği tahmin ediliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.