Corona virüs salgınının telekomünikasyondaki etkileri

Corona virüs salgını ile bilgi almak, iletişimde kalmak, uzaktan erişim yapmak her zamankinden daha önemli hale geldi. Telekomünikasyon sektörü virüsten etkilendiği alanlarla birlikte diğer kategorilere göre daha büyük bir potansiyel barındırmakta.
Corona virüs salgınının telekomünikasyondaki etkileri

Telekomünikasyon ve teknoloji şirketleri corona virüs salgını sırasında bazı açılardan problem yaşamış olsa da uzaktaki insanları bir araya getirmek, evden çalışmayı kolaylaştırmak, salgın ile savaşmak için şehirlerde akıllı teknolojilerin kullanımını sağlamak gibi birçok açıdan fırsatları da değerlendirmekte. Salgının sektörü nasıl etkilediğine bakacak olursak:

  • Salgından sonra ilk duyduğumuz sıkıntılar Mobile World Congress'in iptali olmuştu. Sonrasında da tedarik zincirindeki problemler nedeniyle üreticilerin ilk çeyrek açıklamalarında düşüş beklentilerini duymuştuk. Ağırlıklı olarak Çin'de üretilen parçaların karantina nedeniyle üretimine ara verilmesi bir sonraki çeyrek açıklamalarında daralma yaşanacağının habercisiydi. Bu konuda örneğin Apple, ana üreticisi Foxconn'un üretimini durdurması nedeniyle tedarikte duraksama olduğunu ve bu nedenle Mart ayında yapılan büyüme öngörülerinin karşılanmayacağını açıkladı. Şirketlerin üretim için B planlarının olmasına karşılık virüsün hızlı yayılması bu alanları da etkileyeceği için ürün tedariğinde bir süre daha problem yaşanacağı açık olmakla birlikte Çin'de hayatın normale dönmeye başlaması en azından sürecin toparlanacağının habercilerinden.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.