Android platformu günlük 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Google Play ve Android platformlarındaki oyunlardan sorumlu ürün yönetimi başkanı Greg Hartrell tarafından paylaşılan bilgilere göre Android platformunda 2 milyar günlük aktif kullanıcıya ulaştı.
Android platformu günlük 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Corona virüs salgını nedeniyle pek çok önemli konferans online olarak düzenleniyor. Oyun geliştiricileri için online olarak Google for Games Developer Summit'i düzenleyen Google, servisleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Google Play ve Android platformlarındaki oyunlardan sorumlu ürün yönetimi başkanı Greg Hartrell tarafından paylaşılan bilgilere göre Android platformunda 2 milyar günlük aktif kullanıcıya ulaştı.

Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise her gün 200 milyonu aşkın kullanıcının YouTube üzerinden oyun içeriklerini izlemesi oldu. Kullanıcılar her yıl YouTube'da 50 milyar saatlik oyun içeriği de üretiyor. Google'ın paylaştığı bilgilere göre mobil oyunculuk Güneydoğu Asya, Hindistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika liderliğinde her geçen gün büyüyor.

Uygulama ve oyunlara baktığımızda ise geçtiğimiz yıl toplamda 116 milyar indirilme olduğunu görüyoruz. Android platformu şu an için 2,5 milyar aylık aktif cihaza ve 2 milyar aylık aktif kullanıcıya da sahip durumda. 67 ülkede ödeme imkanı da sunan Google, 900 bin noktada ise hediye kartı satıyor.

Google'ın online oyun servisi olan Stadia için oyun stüdyosu satın aldığını sizlere daha önce aktarmıştık. Bağımsız geliştiricileri platformuna çekmek isteyen Google, "Stadia Makers" isimli yeni bir program duyurdu. Bu program sayesinde bağımsız geliştiricilere destek olacak olan Google, aynı zamanda Stadia platformu için oyunlar geliştirilmesini de sağlayacak.

Stadia Makers programı sayesinde geliştiricilere sağlanacak olan avantajlar arasında Unity iş birliği ise sağlanacak fiziksel geliştirici kitleri de bulunuyor. Son olarak Google'ın bağımsız oyun hızlandırma programının geçtiğimiz 37 farklı ülkeden 1700'u aşkın başvuru aldığını da ekleyelim. Dilerseniz Google'ın yeni programı olan Stadia Makers'a buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.