İkinci el araç satış platformu Cazoo, 116 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılının sonunda Alexander Edward Chesterman tarafından kurulan Cazoo'nun paylaştığı bilgilere göre girişim, 100 milyon İngiliz sterlini yani 116 milyon dolar yatırım aldı. 
İkinci el araç satış platformu Cazoo, 116 milyon dolar yatırım aldı

Birleşik Krallık merkezli bir ikinci el araç satış platformu olarak karşımıza çıkan Cazoo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2018 yılının sonunda Alexander Edward Chesterman tarafından kurulan Cazoo'nun paylaştığı bilgilere göre girişim, 100 milyon İngiliz sterlini yani 116 milyon dolar yatırım aldı. 

Sadece 18 ay önce kurulan Cazoo girişiminin kurulduğu günden bu yana oldukça fazla yatırım aldığını da aktaralım. Alınan 116 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin aldığı toplam yatırım 207 milyon dolar seviyelerine kadar da çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre 116 milyon dolarlık yatırım DMG Ventures liderliğinde gerçekleşti. DMG Ventures'ı haricinde General Catalyst, CNP, Mubadala Capital, Octopus Ventures, Eight Roads Ventures ve Stride.VC'nin yatırıma katıldığını da ekleyelim.

Alexander Edward Chesterman

Bugüne kadar binlerce otomobil satışı gerçekleştiren platform, bu satışlardan ilk 3 ayında 23 milyon dolar gelir elde etti. Birleşik Krallık'ta yer alan kullanıcıların online otomobil satın almaya hazır olduklarının çok açık olduğunu dile getiren Cazoo CEO'su ve kurucusu Alex Chesterman, ana hedeflerinin Birleşik Krallık genelinde otomobil alıcıları için en iyi deneyimi sunmak olduğunu da paylaştı.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan DMG Ventures CEO'su Manuel Lopo De Carvalho, Alex'i ve Cazoo ekibini desteklemekten dolayı çok mutlu olduğunu paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.