Re-pie, teknoloji şirketlerine 17 milyon dolar yatırım yapacak

Alim Telci'nin paylaştığı bilgilere göre şirket, 2020 yılında teknoloji şirketlerine 17 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. 
Re-pie, teknoloji şirketlerine 17 milyon dolar yatırım yapacak

Türkiye merkezli bir yatırım şirketi olarak hizmet veren Re-pie, önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Re-pie yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü Alim Telci'nin paylaştığı bilgilere göre şirket, 2020 yılında teknoloji şirketlerine 17 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre 17 milyon dolarlık yatırımın 7 milyon doları içecek sektöründe nesnelerin interneti teknolojisini kullanan bir firmaya yapılacak. Webrazzi olarak edindiğimiz bilgilere göre söz konusu şirket çay ve Türk kahvesi odağında nesnelerin interneti tabanlı bir servis sunuyor.

Yapılacak olan 7 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin yüzde 50'sini satın alacak olan Re-pie, söz konusu girişimin adını ise açıklamadı. Kalan 10 milyon dolarlık kısım ise Re-pie'ın yapay zeka, nesnelerin interneti ve siber güvenlik alanlarında hizmet veren girişimlere yatırım yapması için kullanılacak.

Ülkemizde de hızla yayınlan Corona virüs salgınından etkilenmeyeceklerini paylaşan Re-pie yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü Alim Telci, doğru girişimleri bulmak için şirket içi kaynaklardan yararlanacaklarını da paylaştı.

Re-pie'ın şu an için toplamda 6 yatırım fonuna sahip olduğunu da ekleyelim. Toplamda 520 milyon TL yani 86 milyon dolarlık bir fon tutarını yöneten Re-pie, yıl sonuna kadar bu sayıyı 1 milyar TL yani 165 milyon dolar seviyelerine kadar artırmayı hedefliyor. Re-pie'ın önümüzdeki dönemde yapacağı yatırımları sizlere aktaracağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.