Microsoft'un yapay zekası, konferans görüşmelerinde istenmeyen sesleri filtreliyor

Yazılım devinin Teams için hayata geçirdiği özellik, sesiniz olmayan arka plan gürültüsünü tanımlamak için eğitilmiş yapay zeka yazılımı kullanıyor. 
Microsoft'un yapay zekası, konferans görüşmelerinde istenmeyen sesleri filtreliyor

Birçoğumuz corona virüs salgını yüzünden günlerdir evden çıkmıyor, hatta ülkemizde bile büyük bir kesim evden çalışmaya devam ediyor. Evden çalışma her ne kadar kulağa keyifli gibi gelse de aslında bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu zorluklardan en önemli hiç şüphesiz iletişim. Zira özellikle ekip çalışmalarında çalışanların daimi olarak iletişimde bulunması gerekiyor, bir arada olmayınca da bu konuda bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. Neyse ki günümüz teknoloji çağı ve birden çok video konferans uygulaması bu dönemde çalışanların yardımına koşuyor.

Tercih edilen uygulamalar şirketlere göre değişkenlik gösterse de değişmeyen önemli bir nokta var; arka plan sesleri. Ekip arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmanız güzel bir gelişme, ancak konuşma esnasında o arkadaşlarınızın yediği cipsin sesini duymak istemezsiniz diye düşünüyorum. Fakat özellikle sıkıntıdan kendimizi abur cubura verdiğimiz şu günlerde bu sorunun önüne geçilebilecek çözümler de üretiliyor.

Dün sizlere Reddit'in kurucusu Alexis Ohanian'ın video konferans uygulaması Around'dan bahsetmiştik. Around, sadece kişiye odaklanması ve arka plan seslerini ortadan kaldırıyor olmasıyla dikkat çekiyordu. Benzer bir özellik Microsoft tarafında da mevcut. Yazılım devinin Teams için hayata geçirdiği bu özellik, sesiniz olmayan arka plan gürültüsünü tanımlamak için eğitilmiş yapay zeka yazılımı kullanıyor

Microsoft, bir süredir sesli sohbet sorunları üzerinde çalışıyor. Geçen yıl şirket, önceden kaydedilmiş bir videodan arka plan sesini nasıl kaldırabileceğimizi göstermişti. Ayrıca, Skype uygulamasıyla aynı anda en fazla 50 kişinin görüntülü sohbet etmesine izin vermenin yolları da bulundu. Şirketin yeni yazılımının ise bu yıl içinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Tarih tam olarak belli olmasa da içinde bulunduğumuz dönemin süreci hızlandıracağını söylememiz mümkün.

Son olarak Microsoft Teams'in son 1 haftada 44 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.