Facebook, COVID-19’un Türkiye’de yayılmasını önlemek için T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

Kullanıcıları açılır bir iletiyle platform üzerinden T.C. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesine yönlendiren Facebook, bakanlığa reklam kredisi ve teknik destek verecek. Şirket, Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi'ni Türkiye'de yayına alacak.
Facebook,  COVID-19’un Türkiye’de yayılmasını önlemek için T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

Facebook, dünya çapında yayılmaya devam eden COVID-19’un olumsuz etkilerini azaltmak adına platformdaki yanlış bilgilerin ve zararlı içeriklerin yayılmasını engellemeye ve kullanıcıların hem bölgesel hem de yerel sağlık kuruluşlarıyla bağlantı kurabilmesini sağlamaya çalışıyor.

Bu kapsamda, bugün itibariyle Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının platform üzerinden kendilerini T.C. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesine yönlendiren açılır bir iletiyle karşılaşacağını belirtelim. “Koronavirüsün Yayılmasını Önlemeye Yardımcı Ol” başlıklı ileti, kullanıcıları Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan son bilgilere bakarak yeni koronavirüsün yayılmasını önlemeye teşvik edecek.

Facebook'tan T.C. Sağlık Bakanlığı'na reklam kredisi ve teknik destek 

Facebook aynı zamanda, COVID-19 konusunda en doğru bilgileri Türkiye vatandaşlarına doğrudan ulaştırmak için önemli adımlar attığını duyurdu. Şirket, Facebook ve Instagram'ı etkin bir şekilde kullanan Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili bilgilendirici paylaşımlarını çok daha geniş kitlelere ulaştırmasına yardımcı olmak adına, bakanlığa reklam kredisi ve teknik destek de sunacağını açıkladı. 

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş ise Türkiye nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yapan bir sosyal medya platformu olarak herkesin doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilmesini sağlamayı en büyük sorumlulukları olarak gördüklerini dile getirerek şöyle konuştu:

Bu sorumluluk, bireylerin alacağı önlemlerin COVID-19’un ülkemizdeki yayılma hızını azaltabileceği bu kritik dönemde daha da büyük bir önem kazandı. Biz de Facebook olarak, ülkemizdeki insanların Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan en son bilgilere en hızlı şekilde ulaşabilmeleri adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Platformlarımız üzerinden Türkiye’deki insanların aileleriyle, arkadaşlarıyla ve kendileriyle aynı ilgi alanlarına ve amaçlara sahip bireylerden oluşan topluluklarla bir araya gelebildikleri ve birbirlerine destek oldukları alanlar sunabilmenin önemini çok iyi biliyoruz.

Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi

Platformlarında koronavirüs ile ilgili yanlış ve zararlı bilgilerin yayılmasını engellemek isteyen Facebook'un aldığı önlemler Türkiye’deki kullanıcılarına açılır ileti gösterilmesi ve Sağlık Bakanlığı’na finansal ve teknik destek sunulmasıyla sınırlı değil. 

Şirket, koronavirüs ile ilgili panik yaratan, virüsü tedavi ettiğini ya da bulaşmasını engellediğini iddia eden tüm reklamları engelleme kararı aldı. Bunun yanı sıra  dezenformasyon ilem mücadele için Facebook'un aralarında Türkiye’den iki doğruluk kontrolü partnerinin de yer aldığı dünyanın dört bir yanındaki bağımsız doğruluk kontrolü kuruluşlarına iki milyon dolar yardımda bulunduğunu ekleyelim.

Şirket, aynı zamanda önümüzdeki günlerde Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi’ni de Türkiye’de yayına alacak. Kullanıcıların Facebook Haber Kaynaklarının en üstünde yer alacak olan bu bilgi merkezi, insanların sağlıklı kalmaları ve hem ailelerini hem de topluluklarını desteklemeleri için onlara COVID-19 ile ilgili son haberleri, bilgileri, kaynakları ve önerileri bulabilecekleri bir alan sunacak. 

Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi’nde, Dünya Sağlık Örgütü gibi küresel kuruluşların ve ulusal sağlık kuruluşlarının paylaştığı son gelişmelerin yanı sıra sosyal mesafe ve salgının yayılmasını engelleme ile ilgili makaleler, videolar ve gönderiler yer alacağını da belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.