Corona virüs tespitinde kullanılacak tanı kitlerini Türkiye'de geliştiren 8 firma

Şu an için portföylerinde patentli teknolojileri bulunan 8 tane firma, Corona virüs tespitinde kullanılacak tanı kitlerini geliştirdiler. Ülkemizde hizmet veren ve portföylerinde patentli teknolojileri bulunan 8 firmayı aşağıda bulabilirsiniz. 
Corona virüs tespitinde kullanılacak tanı kitlerini Türkiye'de geliştiren 8 firma

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla yayılan Corona virüs salgını ile ilgili önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Şu an için virüsün yayılmasını engellemek için yapılabilecek en iyi şey ise mümkün olduğunca fazla test yaparak ülkemizde vaka sayısını belirlemek.

Ülkemizde de bu konuda çalışmalar yapan firmalar yer alıyor. Sabancı Üniversitesi patent vekili Mustafa Çakır'ın paylaştığı bilgilere göre şu an için portföylerinde patentli teknolojileri bulunan 8 tane firma, Corona virüs tespitinde kullanılacak tanı kitlerini geliştirdiler. Bu haberimizde ise tanı kitleri geliştiren firmalara listelemek istedik. Ülkemizde hizmet veren ve portföylerinde patentli teknolojileri bulunan 8 firmayı aşağıda bulabilirsiniz. 

Anatolia Geneworks

İstanbul merkezli bir firma olan Anatolia moleküler biyoloji, alanında klasik PCR, Real-Time PCR, DNA dizileme gibi tekniklerin diyagnostik veya araştırma amaçlı kullanımını sağlayan kitler, cihazlar ve yazılımlar geliştirmek ve bu yolla yüksek kaliteli, uygun maliyetli, kullanıcı dostu, sistemler oluşturmakla ilgileniyor.

Bioeksen

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent şirketi olan Bioeksen, 2014 yılından bu yana 32 farklı Ar-Ge projesini TUBITAK, Kalkınma Bakanlığı ve KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi. Bioeksen'in bu projeler sonucunda 162 farklı moleküler biyoteknoloji ürünü ortaya çıkardığını da ekleyelim.

Diagen

Koruyucu hekimlik proseslerinde kontrol kriterlerinin uygulanması aşamalarında ihtiyaç duyulan laboratuvar araç ve gereçleri ile danışmanlık hizmetleri sunan Diagen, teşhis edici ve koruyucu hekimlik misyonuna destek vermeyi amaçlıyor.

DS Bio ve Nano Teknoloji

Listemizdeki diğer firmalardan farklı olarak Ankara merkezli bir firma olan DS Bio ve Nano Teknoloji, genetik, bilişim sistemleri ve yazılım alanlarında hizmet veriyor.

Genkord

Biyoteknoloji, doku mühendisliği ve krioprezervasyon kurumu olarak hizmet veren Genkord, Türkiye’nin birçok saygın kurum ve bilim insanıyla biyoteknoloji araştırmalarında katkıda bulunuyor. Genkord'un Tübitak’tan teşvik almış ve Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı birimiyle Doku Mühendisliği alanında çalışmalar olduğunu da ekleyelim.

Nucleogene

2019 yılında kurulan İstanbul merkezli bir firma olan Nucleogene, bireylerin “sağlıklı yaşam” taleplerini karşılamak için biyoteknoloji yöntemleri kullanarak tıbbi ve endüstriyel kullanım için ürünler geliştiriyor.

RTA Laboratuvarları

RTA Laboratuvarları moleküler biyoteknoloji alanında son teknolojik gelişmelere uygun olarak dizayn edilmiş laboratuvarı ve kendi alanında uzmanlaşmış personeli ile yeniliklere ve gelişmeye açık, vizyonu geniş bir Ar-Ge bölümüne sahip bir firma olarak hizmet veriyor.

Sentromer

İstanbul merkezli bir başka firma olan Sentromer DNA Teknolojileri, biyokimya, genetik, biyoinformatik, mikrobiyoloji ve nanoteknoloji alanlarında sahip olduğu bilgi birikimi, deneyim ve ilgiyle Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında belirlediği gelişme hedeflerine uygun katkı sağlamayı, yurt dışına bağımlılığı azaltacak maliyet düşürücü yaratıcı yöntemler ve ürünler geliştirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.