Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 250 TL'ye yükselecek

Bankalararası Kart Merkezi, temassız kartlarda şifresiz işlem limitini 18 Mart 2020 tarihi itibarıyla 250 TL'ye yükseltiyor.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 250 TL'ye yükselecek

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bugün yaptığı bir açıklam ile Temassız ödemelerde işlem limitinin 18 Mart 2020 tarihi itibarıyla 250 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Tüm dünyada yayılan COVID-19 salgını karşısında Türkiye'de alınan önlemlere eklenen bu yeni uygulama, kişiler arası temasın azalmasına katkıda bulunabilir. 

Güvenli olmasının yanı sıra hijyenik bir ödeme deneyimi sunan temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin 18 Mart tarihinden itibaren 250 TL'ye çıkartılmasıyla,  kartlar ve mobil cihazlarla yapılan temassız ödemeler  şifresiz girmeye gerek kalmadan gerçekleştirilebilecek. 250 TL üzerindeki işlemler ise şifreli olarak yapılmaya başlanacak.

Temassız ödemelerin önemi 

Şimdiye kadar  hızlı ve güvenli olması nedeniyle tercih edilen Temassız ödemeler, COVID-19 salgınında hijyenik bir seçenek olarak öne çıkmaya başladı. Alışverişlerde kullanılan nakit paralar elden ele geçerek virüs ve bakterilerin yayılma riskini artırırken; tüketiciler temassız kartları kasa görevlisine vermek zorunda kalmıyor. Dolayısıyla elden ele geçmeyen kartlar virüs ve bakterilerin bulaşmasına da engel oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.