İnsan kaynakları süreçlerinde yapay zeka kullanımı önümüzdeki dönemde daha yoğun kullanılacak

Uzaktan çalışma ile insan kaynaklarında önümüzdeki 5 içinde olması beklenen trendler daha hızlı gerçekleşiyor. Yapay zeka ile aday ve çalışan yönetiminin de bu nedenle hızlanması bekleniyor.
İnsan kaynakları süreçlerinde yapay zeka kullanımı önümüzdeki dönemde daha yoğun kullanılacak

Corona virüs salgını devam ederken birçok şirkette uzaktan çalışmalar başladı. Amazon, Apple, Starbucks, Instacart gibi şirketler çalışan politikalarında değişikliğe giderek ücretli izin kurallarını değiştirdi, ABD'de Çalışma Bakanlığı yönetmeliklerinde değişiklikler yaptı, Avrupa'da da birçok hükümet ücretli izin uygulamasına izin vermekte. 

Çalışma koşulları değişirken işe alımların da farklılaşması söz konusu. Salgından önce de yapay zeka desteği ile işe alımların yapılması, yetenek yönetiminin yeniden tanımlanması, adaylarla iletişimin kolaylaşması gibi konulardan konuşulmaktaydı. Uzaktan çalışmanın geleceğin trendlerinden olduğu konuşulmaktaydı, COVID-19 önlemleri sonrasında belki 5 sene sonra göreceğimiz bu trend öne çekildi. Sadece uzaktan çalışma değil, diğer insan kaynakları uygulamalarında da yakın gelecekte beklenenler daha hızlı hayatımıza girebilir:

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.