Gmail'de tek tuşla tablo oluşturmanızı sağlayan eklenti: Gmail Tables

Gmail, her ne kadar kendi özellikleriyle birçok kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor olsa da üçüncü taraf uygulamalar Gmail'in daha efektif kullanılmasına yardımcı oluyor.
Gmail'de tek tuşla tablo oluşturmanızı sağlayan eklenti: Gmail Tables

E-posta iletişimi artık hayatımızın değişmez bir parçası haline geldi. Özellikle corona virüs salgını nedeniyle evlerden çalıştığımız şu günlerde, belki de en önemli iletişim araçlarımızdan birisi e-posta diyebiliriz. E-posta sektörünün başını çeken Gmail, her ne kadar kendi özellikleriyle birçok kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor olsa da üçüncü taraf uygulamalar Gmail'in daha efektif kullanılmasına yardımcı oluyor. Bu uygulamalardan biri de Gmail Tables.

Tablo oluşturma ve link yönlendirme bir arada

Bir Google Chrome eklentisi olan Gmail Tables, tek tuşla gönderdiğiniz ileti içerisinde tablo oluşturmanızı sağlıyor, aynı zamanda vereceğiniz linkleri daha dikkat çekici hale getirmenize yardımcı oluyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veren Gmail Tables'ı kullanmak gerçekten çok basit. Eklentiyi Chrome mağazasına giderek indirebiliyorsunuz. Eğer Gmail hesabınız tarayıcıda açıksa eklentinin aktivasyonu için herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Açık değilse de Gmail hesabınıza giriş yapmanız yeterli oluyor. Cloud HQ tarafından geliştirilen eklenti üstte bulunan arama çubuğunun sağında kendine yer buluyor.

Tablo oluşturmak için bir ileti penceresi açmanız ve en altta, solda bulunan klavye simgesine tıklamanız yetiyor. Daha sonra size tablo oluşturma ve link yönlendirme şeklinde iki seçenek çıkıyor. Yapmak istediğiniz tablo oluşturmaksa sütun ve satır sayısını, genişliği kişisel olarak ayarlayabiliyor; tabloyu dilediğiniz gibi renklendirebiliyorsunuz. Eğer link vermek istiyorsanız da link metnini ve rengini değiştirebiliyorsunuz.

Gmail Tables eklentisi kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor. Uygulamanın bir üçüncü taraf uygulamadan ziyade Gmail'in kendi özelliği gibi görünüyor olması da ekstra bir artı diyebiliriz. Sadece İngilizce olarak kullanılabilen eklentinin tamamen ücretsiz olduğunu bir kere daha hatırlatalım.

Gmail Tables'ı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.