Global reklam harcamalarındaki düşüş beklentisinin yansıması nasıl olacak?

Corona virüs ile reklam sektöründe de beklentiler negatife döndü - birçok tahmin sektörde daralma beklerken eve kapanma ile farklı platformların büyümesi düşünülmekte.
Global reklam harcamalarındaki düşüş beklentisinin yansıması nasıl olacak?

Uzaktan çalışma ve seyahatlerin kısıtlanması ile başlaya corona virüs önlemleri “sosyal uzaklaşma” ile gündelik hayatı daha çok etkilemeye devam ediyor. Dünya çapındaki profesyonel ve kültürel etkinliklerin iptal edilmesi, spor karşılaşmalarının ertelenmesi, küçük çaplı organizasyonların bile yapılmamasına da sebep oldu. Bu da planların ertelenmesi ya da değişmesi ile dünya çapındaki birçok insan ile medya, etkinlik ve organizasyon sektörleri için de hayatı büyük ölçüde etkiledi.

Olimpiyatların ya da UEFA turnuvasının ertelenmesi ya da iptali söz konusu olduğunda tahminlerin tekrar değişeceği, hatta global GDP'de bile büyük etkisi olacağı da düşünülmekte. Şu andaki durumda da beklentilerin negatife dönmesi ve daralma beklentisinin artması medya tüketim alışkanlıklarında da değişikliğe yol açabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.