Amazon, evden çalışabilen tüm personeline evden çalışma çağrısı yaptı

Amazon, Corona virüs salgını nedeniyle evden çalışabilecek olan tüm personeline evden çalışma çağrısı yaptığını duyurdu.
Amazon, evden çalışabilen tüm personeline evden çalışma çağrısı yaptı

Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji şirketlerin Corona virüs salgınına karşı Çin seyahatlerini yasakladığını ve Google'ın Kuzey Amerika'daki personeline evden çalışma çağrısı yaptığını sizlere daha önce aktarmıştık.

Bugün ise benzer bir haber ile karşımıza çıkan Amazon, Corona virüs salgını nedeniyle evden çalışabilecek olan tüm personeline evden çalışma çağrısı yaptığını duyurdu. Hatırlatmak gerekirse Amazon, geçtiğimiz günlerde Seattle, San Francisco Bay Area, New York ve New Jersey ofisleri için benzer bir çağrı yapmıştı. 

Evden çalışma çağrısını bu kez ABD ile sınırlandırmayan Amazon, tüm dünyadaki çalışanlarının evlerinden çalışmalarını ve zorunlu olmadıkça ofise gelmemelerini tavsiye ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada doğru önlemlerin alınması sağlamak için kamu ve özel sağlık uzmanları ile yakından çalışmaya devam ettiklerini belirten Amazon sözcüsü, Mart ayının sonuna kadar evden çalışabilecek olan tüm çalışanlarının evden çalışmalarını tavsiye ettiklerini duyurdu.

30'dan fazla ülkede çalışanlara sahip olan Amazon, 2020 yılı itibariyle 798 bin çalışana sahip durumda. Tabii ki bu çağrının Amazon ofislerinde yer alan ve evden çalışmaya devam edebilecek çalışanlar için geçerli olduğunu da ekleyelim. 

798 bin kişilik Amazon çalışan kadrosunun büyük bir çoğunluğu ise sahada yapılan görevlere sahip olduğunu da hatırlatalım. Tüm dünyayı etkileyen Corona virüs salgını teknoloji dünyasındaki etkinliklerin iptal olmalarının yanı sıra pek çok spor organizasyonun iptal edilmesine de neden oldu. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.