Okulların corona virüsü sebebiyle tatil edilmesi, uçak ve otobüs bileti sitelerine aşırı yoğunluk yaşattı

Corona virüsün ülkemizde görüldüğünün açıklamasından sonra alınan önlemler dahilinde, bugün yapılan açıklamayla okullar tatil edildi. Bu tatil de online bilet servislerinde daha önce örneği görülmemiş bir yoğunluğa ulaşmasına sebep oldu.
Okulların corona virüsü sebebiyle tatil edilmesi, uçak ve otobüs bileti sitelerine aşırı yoğunluk yaşattı

İlk olarak Corona virüsün online haritasını paylaştığımız haberle sizlere aktardığımız gelişmeler ülkemize doğru yöneldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile Türkiye'de ilk hastanın çıkması sonrasında bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüs zirvesi sona erdi. Zirvede önlem olarak okulların tatil edildiği açıklandı.

Bir önlem olarak okulların tatil edilmesi beklenmedik başka bir talebe yol açtı. Enuygun, Obilet dahil olmak üzere online bilet satış servisleri bayramda yaşanandan daha fazla bir yoğunlukla karşı karşya. Zaman zaman bu yoğunluktan hizmet veremeyen servislerle görüştük. Okulların kapanması ile hem öğrencilerin hem de ailelerin memleketlerine doğru gittiklerini öğrendik. Normal bir zamanda yaşanan yoğunluğun çok fazlası gerçekleşirken hem hava yolu firmaları hem de otobüs firmaları henüz bu talebi karşılayamıyorlar. Memleketine gitmek isteyenlerin ulaşması birkaç günü bulabilecek.

Havalimanı ve özellikle otobüs terminallerinde inanılmaz bir yoğunluk göze çarpıyor. Sosyal medyada paylaşımlarda öne çıkan nokta öğrencilerin ailesine ulaşma isteği, adeta erken haziran. Konuyla ilgili hem Enuygun.com kurucusu Çağlar Erol hem de Obilet'in kurucu ortağı Yiğit Gürocak ile görüştük.

Uçak biletlerine inanılmaz bir talep olduğunu belirten Çağlar Erol normal gündeki bir trafiğin 10 katını aldıklarını ve çağrı merkezlerinde talebe yetişmeye çalıştıklarını belirtti. Buradaki yoğunluğun okulların tatil edilmesi ile birlikte memleketlerine ulaşmak isteyen öğrenciler ve aileler olduğunu da ekledi.

Kişilerin en hızlı biçimde ulaşmak istediğini ise uçak bileti tarafında yaşanan yoğunluktan anlıyoruz.

Bir diğer tarafta ise Obilet kurucu ortağı Yiğit Gürocak, normal bir günden ziyade bayramda yaşanan talebin üzerinde bir taleple karşı karşıya olduklarını belirtti. Müşterilerine 7/24 cevap vermenin ötesinde halihazırda altyapısını üstlendikleri otobüs firmalarını da geri besleyerek seferlerin nerede yoğunlaştığını ve hangi seferlerin gelmesi gerektiği yönünde yönlendirdiklerini belirtti.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, umarız herkes sağlıkla ulaşır. Geçtiğimiz hafta yayına aldığımız haberimizde teknoloji şirketlerinin corona virüsten nasıl etkilendiklerini yazmıştık. Görünen o ki Türkiye'de online bilet servisleri için tarihe geçen bir gün oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.