Videoların ve GIF'lerin arka planını temizleyen platform: Unscreen

Platform, video ve GIF'lerin arka planlarını, herhangi bir ücret ya da üyelik talep etmeden şeffaf hale getiriyor.
Videoların ve GIF'lerin arka planını temizleyen platform: Unscreen

Kimi zaman sosyal medya paylaşımları için, kimi zaman eğlence olsun diye videoları, fotoğrafları kesip biçiyor ve ortaya yeni ve keyifli içerikler çıkarabiliyoruz. Teknolojinin bu denli ilerlemesinden önce böyle içerikleri oluşturabilmek için Photoshop, Illustrator gibi uygulamaları hatırı sayılır bir seviyede kullanabilmek gerekiyordu. Ancak günümüzde birçok platform bu programların yapabileceği işleri birkaç saniye içinde gerçekleştirebiliyor. Bu platformlardan biri de Unscreen.

Fotoğrafların arka planlarını temizleyen birçok uygulama ile muhakkak karşılaşmışsınızdır. Unscreen bu görevi videolar ve GIF'ler, kısacası hareketli formatlar için üstleniyor. Platform, video ve GIF'lerin arka planlarını, herhangi bir ücret ya da üyelik talep etmeden şeffaf hale getiriyor.

Unscreen'i kullanmak ise gerçekten çok basit. Platformun web sitesine girdikten sonra karşınıza açılan sayfadan yüklemeyi video ya da GIF seçeneklerinden hangisini tercih ederek yapacağınız soruluyor, dilerseniz Unscreen'in kendi kütüphanesindeki GIF'leri de kullanabiliyorsunuz. Yüklenen medya içeriği direkt olarak arka planı silinmiş halde size sunuluyor. İçeriği şeffaf olarak ya da en altta bulunan arka planlardan birini seçerek istediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz. Ancak platform videoyu da size en sonunda GIF formatında sunuyor. Yani videonun kendi sesi ve işleyişi kayboluyor. Benim 2 saniye gibi bir sürede yaptığım örneği ve orijinalini aşağıda görebilirsiniz.

Unscreen, kısa bir zaman sonra Pro versiyonunu da yayına alacağını söylüyor, ancak ücretlendirmenin nasıl olacağı şu an için belirtilmiyor. Fakat Unscreen'in e-posta listesine katılmayı kabul ederseniz Pro versiyon açıldıktan sonra birçok ekstra özelliği ücretsiz olarak kullanabileceğiniz belirtiliyor. 

Unscreen'e buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.