Oyun endüstrisi için insan sesine benzer yapay ses geliştiren Sonantic, 2,3 milyon euro yatırım aldı

Oyun ve eğlence endüstrisi için insan sesine benzer yapay ses geliştiren İngiltere merkezli Sonantic, EQT Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 2,3 milyon euro yatırım aldı.
Oyun endüstrisi için insan sesine benzer yapay ses geliştiren Sonantic, 2,3 milyon euro yatırım aldı

Oyun ve eğlence endüstrisi için insan sesine benzer yapay ses geliştiren İngiltere merkezli Sonantic, EQT Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 2,3 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Entrepreneur First (EF), AME Cloud Ventures, Twitch'in kurucu ortağı Kevin Lin ve Horizons Ventures'tan Bart Swanson oldu.

Sonantic, oyun stüdyolarının kullanımı için talep üzerine “etkileyici, gerçekçi seslendirme” sunabileceğini iddia ettiği yapay ses teknolojisi geliştiriyor. Girişimin halihazırda 10'dan fazla AAA oyun stüdyosu ile Ar-Ge ortaklıkları devam ediyor.

Sonantic, “talep üzerine hareket eden dinamik ses” dublajını cinsiyet, kişilik, aksan, ton ve duygusal durum açısından kesin karakter türünü oluşturma yeteneği ile sunuyor. Girişimin insan kalitesinde metin-konuşma sistemini, bir grafik kullanıcı arayüzü aracılığıyla sunduğunu da hatırlatalım. Bu da Sonantic'in seslerini sentezlemek için doğrudan aktörlerle çalışmasını sağlarken, aynı zamanda performans için becerilerini de kullanmasına yardımcı oluyor. 

Sonantic, oyun stüdyoları için daha ucuz bir fiyata daha hızlı yineleme döngüleri sunuyor. Çünkü lojistik maliyetleri düşürüyor. SaaS modeli ve API'si, potansiyel anlatıları test etmek için ses performansları oluşturmaya, düzenlemeye ve yönlendirmeye yardımcı olmayı da kolaylaştırıyor. Bunların yanı sıra Sonantic, yaptığı işin genellikle çok yetenekli aktörlerin başarabileceği bir şey olduğunu söylüyor. Zira Sonantic'in web sitesinde yer alan demoyu dinlediğimizde de gerçek bir seslendirme sanatçısını dinliyormuş gibi hissediyoruz. Demoya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.