Burhan Eliaçık, Wirecard Türkiye Genel Müdürü oldu

Wirecard AG çatısı altında faaliyet gösteren Wirecard Türkiye'nin Genel Müdürlüğü görevine Burhan Eliaçık getirildi.
Burhan Eliaçık, Wirecard Türkiye Genel Müdürü oldu

Almanya'nın en değerli finans kuruluşlarından biri olan Wirecard AG çatısı altında faaliyet gösteren Wirecard Türkiye'nin Genel Müdürlüğü görevine Burhan Eliaçık getirildi. Wirecard AG'nin aynı zamanda Frankfurt Borsası'nda işlem gören ilk 30 teknoloji şirketinden biri olduğunu söyleyelim.

Wirecard Türkiye’nin Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Burhan Eliaçık aynı zamanda kuruluşunda yer aldığı Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürecek. Farklı alanlarda ödeme çözümlerini bir arada sunan Wirecard Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Burhan Eliaçık, finans sektöründe etkileyici bir geçmişe sahip. 

ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Burhan Eliaçık, çalışma hayatına 2000 yılında Garanti Bankasında başladı. 2011 yılında Garanti Bankası’ndan ayrılana kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi ürün ve servislerin geliştirilmesi projelerine liderlik ettiğini belirtelim.

2011 yılından itibaren Vodafone Türkiye'de Mobil Finansal Servisler Kıdemli Müdürü olarak görev yapan Eliaçık, bu şirkette ilgili departmanın kurulum çalışmalarından başlayarak, banka kullanan veya henüz bankacılık hizmetiyle tanışmamış geniş kitlelerin mobil teknolojiler aracılığıyla finansal hizmetlere erişmesi için birçok çalışmalar yaptı ve sistemler geliştirdi. Görev aldığı süre boyunca Dünya çapında ilkleri ve yenilikleri barındıran hizmetleri hayata geçirerek şirkete global ölçekte ödüller kazandırdı. 

2015 yılında Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin kuruluşunda da yer alan Eliaçık, yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Tüm bunların yanı sıra; mobil, bankacılık ve ödeme sistemleri alanındaki 20 yıllık deneyimiyle Burhan Eliaçık'ın finansal teknolojilerin gelişmesi ve yaygınlaşmasına öncülük ettiğini belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.