Yapay zeka temelli sağlık girişimi K Health, 48 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka temelli sağlık girişimi K Health, Mangrove Capital Partners ve 14W'nin liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 48 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka temelli sağlık girişimi K Health, 48 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka temelli sağlık girişimi K Health, Mangrove Capital Partners ve 14W'nin liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 48 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılan diğer şirketler Lerer Hippeau, Primary Venture ve Anthem olarak açıklandı. Girişimin yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 97 milyon dolara çıkardığını hatırlatalım.

Daha önce Wix ve Vroom CEO'su olan K Health kurucu ortağı Allon Bloch, teletıpın düzenli doktor ziyaretlerinin ortaya çıkardığı maliyetleri azaltmaya yardımcı olabileceğine inanıyor. Bu sorunu çözmek için K Health platformu, tıbbi geçmişleri, klinik sonuçları ve 10 binden fazla doktorun deneyimi ve yüzlerce hastalık hakkında tedavi bilgisi veriyor. Bloch, yeni yatırımın K Health'in telemedik hizmetlerini İspanyolca olarak yayınlamak ve şirketin teknolojisini geliştirmek için kullanılacağını söylüyor.

Bazı analistler, halihazırda gelişmekte olan teletıp pazarının 2022'ye kadar 29,6 milyar dolar değerinde olacağını belirtiyor. Doctor on Demand, HealthTap, PlushCare, Teladoc ve American Well gibi girişimlerin mevcut olduğu pazarda K Health'in yapay zeka desteği ile diğerlerinden daha farklı olduğunu söyleyebiliriz. 

K Health'in mobil uygulamasının 1,3 milyondan fazla indirilme sayısının bulunduğunu belirtelim. Platformdaki doktorlar hastanın semptomlarının yapay zeka destekli bir dökümünü gözden geçiriyor ve daha sonra hastayı uygun şekilde teşhis ediyor. Akabinde reçete yazıp hastayı ona göre yönlendiriyor. Hastanın sonuçlar sayfasında her türlü tanı yüzdelerle belirtiliyor. Bu tanılar fiziksel hastanelerdeki doktorlarla paylaşılabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.