Ülkemizdeki e-ticaret ekosistemini bir araya getiren Webrazzi E-Ticaret 2020 konferansı tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmaları arasında bulunan istegelsin CEO'su Sedat Yıldırım, hem istegelsin hem de dijitalleşen e-ticaret sektörü ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Gıda Perakendesinde E-Ticaret adlı sunumu ile sahneye çıkan istegelsin CEO'su Sedat Yıldırım, çok süpermarket sloganı ile 7 binden fazla ürün sattıkların belirterek konuşmasına başladı. Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde dijitalleştiğini belirten Yıldırım, toplam ticaretin içindeki e-ticaretin payının 2019 yılında yüzde 14,1 olduğunu ve 2023 yılında bu oranın yüzde 22 olmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.
Süpermarket alışverişinin büyük oranda e-ticarete kaymış bir alışveriş alanı olmadığını da paylaşan Yıldırım, Türkiye'deki kullanıcıların büyük çoğunun ayda birkaç kez online alışveriş yaptığını ve bu alışverişlerin yüzde 75'inin akıllı telefonlardan yapıldığını da paylaştı.
Ürünlerin ucuz olması, bol çeşit olması ve alışverişin daha hızlı olması sebebiyle kullanıcıların online alışverişi tercih ettiklerini belirten Yıldırım, Türkiye'de online alışveriş sektöründe gıda ve market alışverişi alanında bir fırsat olduğunu da ekledi.
Market ürünlerine baktığımızda taze meyve sebze, et, balık ve tavuk gibi ürünlerin internetten kopuk olduğunu paylaşan Yıldırım, kullanıcıların online market alışverişinde aradığı unsurlara da değindi. Kullanıcıların özellikle gıda ürünlerinin alışverişinde en çok adrese teslim özelliğine dikkat ettiğini belirten Yıldırım, ikinci sırada ise farklı ihtiyaçların aynı yerden temin edilmesinin olduğunu da paylaştı.
Online market alışverişi yapan müşterilerin ortalama olarak haftada 1,5 kez alışveriş yaptığını paylaşan Yıldırım, 2018 yılının Aralık ayında test sürecine başlayan istegelsin'in 2020 yılının Mayıs ayında ise İstanbul'un tamamına hizmet verdiğini de aktardı.
1 Şubat tarihinde ise Ankara'da hizmet vermeye başladıklarını paylaşan Yıldırım, istegelsin uygulamasının 1,5 milyondan fazla indirildiğini ve 700 bin üyeye ulaştığını da aktardı. 9 soğuk dağıtım deposuna sahip olan istegelsin'in ortalama sepet tutarı ise 136 TL.
API platformu ve Apsiyon iş birliği
Platformda en çok satılan ürünlerin maden suyu, Türk kahvesi ve limon olduğunu da belirtelim. istegelsin'in yaptığı iş birliklerinden ve API çalışmalarından de bahseden Yıldırım, su siparişi uygulaması BiSU ile yaptıkları iş birliğine de değindi. Apsiyon ile yapılan yeni iş birliğini de ilk kez Webrazzi sahnesinde açıklayan Yıldırım, Apsiyon Market adını verilen süpermarketin 18 Mart tarihinde kullanıma sunulacağını ve Apsiyon Market siparişlerinin istegelsin tarafından getirileceğini de belirtti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap