Polity oyunu 5 milyon dolar değerleme ile tohum yatırım aldı

Sanalika'nın kurucularından Tunga Sanalp'in yeni oyunu olan Polity, yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre Gate Inside, Polity oyununa 30 milyon TL değerleme ile tohum yatırım yaptı.
Polity oyunu 5 milyon dolar değerleme ile tohum yatırım aldı

2009 yılından itibaren 25 milyon kişi tarafından oynanan ve Türkiye'nin eski oyunlarından olan Sanalika'nın kurucularından Tunga Sanalp'in yeni oyunu olan Polity, yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre Gate Inside, Polity oyununa 5 milyon dolar değerleme ile tohum yatırım yaptı.

Yeni geliştirdikleri Polity oyununu 2020 yılının sonunda piyasaya sürmeyi hedeflediklerini aktaran Sanalp, son 10 yıldır geliştirdikleri ve birçok ülkede yayınladıkları oyunlardan edindikleri tecrübelerle ölçeklenebilir, yönetilebilir ve ekip tarafından hızlıca geliştirilebilir bir sanal dünya motoru oluşturduklarını paylaştı.

2020 yılının sonunda karşımıza çıkacak olan Polity oyunu, temelde bir şehir geliştirme (city-building) ve yönetme oyunu. Şehirdeki kişilerin NPC yani bot değil gerçek oyunculardan oluşacağını da ekleyelim. Polity içinde bir çok oyunu oyun içi (Game as a platform) meslekler halinde sunuluyor olacak.

Her eklenen yeni meslek ile birlikte oyunculara farklı deneyimlerin sunuşacağını da ekleyelim. 2014 yılında kurulan ve yatırımları arasında PayByMe, DGI WORKS, Havucum gibi teknoloji firmaları olan Gate Inside Yönetici Ortağı Emre Gürsoy, Tunga ile uzun süredir çeşitli projelerde iş birliği içinde olduklarını ve onun icra gücünün farkında olduklarını belirtti.

Polity'deki geldikleri noktanın çok önemli olduğunu da aktaran Gürsoy, F2P ve açık dünya oyunlarının büyüyen trendinden faydalanmayı planlayan Polity’nin küresel hedeflerinin (ABD, Avrupa ve Asya) tabii ki yatırım kararın bir etken olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.