Sesli kitap girişimi Storytel, 97 milyon dolar yatırım aldı

Önemli bir haber ile karşımıza çıkan Storytel, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Storytel, 97 milyon dolar yatırım aldı.
Sesli kitap girişimi Storytel, 97 milyon dolar yatırım aldı

Sesli kitap dükkanı olarak karşımıza çıkan Seslenen Kitap girişiminin İsveç merkezli sesli kitap şirketi Storytel Group'a satıldığını 2017 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Ülkemizde de hizmet veren Storytel, 2019 yılına ait verilerini ise geçtiğimiz Ocak ayında paylaşmıştık.

Bugün ise oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıkan Storytel, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Storytel, 97 milyon dolar yatırım aldı. 97 milyon dolarlık yatırım turuna hem uluslararası yatırımcıların hem de İsveç merkezli yatırımcıların katıldığını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre 97 milyon dolarlık yatırım turuna Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder ve Vitruvian Partners katıldı. 2005 yılında İsveç'te kurulan köklü bir girişim olan Storytel, ülkemizde 2019 yılında toplam 4 milyon 54 bin 400 saat sesli kitap dinlenmesine de aracılık etti.

Dünyanın en büyük sesli kitap arşivlerinden birine sahip olan Storytel, global olarak platformunda 400 binden fazla sesli kitap barındırıyor. Ülkemizde aylık 29,99 TL fiyat etiketine sahip olan Storytel uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.