Kenya merkezli e-ticaret girişimi Sokowatch, 14 milyon dolar yatırım aldı

Kenya merkezli B2B e-ticaret girişimi Sokowatch, Quona Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı.
Kenya merkezli e-ticaret girişimi Sokowatch, 14 milyon dolar yatırım aldı

Kenya merkezli B2B e-ticaret girişimi Sokowatch, Quona Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Amplo, Breyer Capital, Vertex Ventures, Timon Capital ve 4DX Ventures olarak açıklandı. Girişimin aldığı yeni yatırımla Afrika'nın gayri resmi perakendecileri için tedarik zinciri pazarlarını yenilemeyi hedeflediğini de belirtelim.

Nairobi'de kurulan şirket, satıcıları doğrudan yerel ve Unilever ve P&G gibi çok uluslu tedarikçilere bağlayan bir platform oluşturdu. Böylelikle Sokowatch, siparişleri, ödemeleri ve dağıtım lojistiklerini dijital hale getirdi. 2016'da piyasaya sürüldüğünden ve 2018'de 2,5 milyon dolarlık bir tohum yatırım almasından bu yana Sokowatch, hem Kenya içindeki faaliyetlerini genişletti hem de Ruanda, Tanzanya ve Uganda gibi ülkelerde hizmet vermeye başladı.

Sokowatch CEO'su Daniel Yu, 14 milyon dolarlık A Serisi yatırımı çalışma sermayesinden veri analitiğine kadar müşteri hizmetlerini genişletmek ve yeni Afrika pazarlarında faaliyet göstermek için kullanacaklarını söylüyor. Girişim öncelikli hedefini maliyetleri azaltmak ve küçük satıcılar için kar marjlarını artırmak olarak açıklıyor.

Sokowatch, perakendecilere ortak tedarikçilerinden ürün siparişi vermek için bir uygulama sunuyor. Ayrıca işletmeler için ek kurumsal hizmetler de üretiliyor. Sokowatch'ın müşteriler için oluşturduğu veri analizi, aynı zamanda çalışma sermayesi çözümleri de sunuyor.

Sokowatch gibi Afrika merkezli girişimlerin yatırımcıların dikkatini çektiğinin altını çizelim. Geçtiğimiz yıl Kenya merkezli B2B gıda distribütörü Twiga Foods 30 milyon dolar; Nijeryalı lojistik şirketi Kobo360, Goldman Sachs'tan 20 milyon dolar; Doğu Afrika'nın on-demand teslimat girişimi Lori Systems 30 milyon dolar ve Kenyalı lojistik şirketi Sendy, Toyota'dan 20 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.