25 bin kullanıcıya ulaşan Bizero, bisiklet sigortası için Allianz ile iş birliğine gitti

Paylaşılan bilgilere göre bisiklet kiralama girişimi Bizero, bisiklet sigortası için Allianz ile iş birliğine gitti.
25 bin kullanıcıya ulaşan Bizero, bisiklet sigortası için Allianz ile iş birliğine gitti

İstanbul için elektrikli bisiklet kiralama girişimi olarak karşımıza çıkan Bizero'dan ilk olarak 2017 yılının Eylül ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün paylaşılan bilgilere göre bisiklet kiralama girişimi Bizero, bisiklet sigortası için Allianz ile iş birliğine gitti.

Şimdiye kadar 500’ün üzerinde bisikleti sosyal fayda amacı güderek Sağlık Bakanlığı ve İBB gibi kurumların desteğiyle paylaşıma açan Bizero, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve YTÜ’nün 8 kampüsünde hizmet de veriyor. Bugüne kadar 25 bin kullanıcı ile 500 binin üzerinde sürüş gerçekleşen platformda toplamda 2,5 milyon km yol kat edildi.

Paylaşılan bilgilere göre 2018 yılında 33 kat büyüyen Bizero, 2019 yılını elde ettiği verileri inceleyerek sürdürülebilir bir model oluşturmaya ve Avrupa pazarı araştırmaya da başladı. Günlük, haftalık ve aylık kiralama modeline de sahip olan Bizero, bu modeller sayesinde kullanıcı memnuniyetini ve aktif bisiklet oranını yaklaşık yüzde 50 arttırdı.

Bisikletlerini Allianz Türkiye iş birliğinde koruma altına alan Bizero, bisiklet sigortasını yürürlüğe soktu. Hazırlanan poliçe kapsamında kiralama öncesi ve iade sonrası süreçlerde kamera gözetimli bisiklet park istasyonlarında bisikletler Allianz güvencesi altında olacak.

Sigortanın yanı sıra Bizero'nun Nisan ve Mayıs aylarında Allianz Türkiye’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı Allianz Motto Hareket kapsamında iş birliği yaptığı sivil toplum kuruluşlarındaki çocuklara yönelik uygulamalı bisiklet eğitimi gerçekleştireceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.