İş dünyasının soyağacı: The Org

The Org, özünde LinkedIn gibi çalışıyor ancak bunu daha çok "soyağacı" yöntemiyle gerçekleştiriyor ve durum böyle olunca The Org, hem sosyal hem de bilgi verici bir platform haline geliyor.
İş dünyasının soyağacı: The Org

İş ağını genişletmek ve meslek profesyonelleriyle bir araya gelmek söz konusu olunca herkesin ilk yapacağı iş LinkedIn'e göz atmak oluyor. LinkedIn'in bu alanda en bilinen platform olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır, ancak bazı ülkelerde başka platformlar daha fazla rağbet görüyor. Örneğin; Almanya'da XING'in LinkedIn'den daha yoğun olarak kullanıldığı belirtiliyor. XING bir gün LinkedIn'i geçebilir mi, bilinmez fakat özellikle tek şirketin söz sahibi olduğu alanlarda muadillerin artması her zaman için olumlu bir gelişme diyebiliriz. Bu alanda da oldukça yeni bir girişim olan The Org'dan bahsedelim.

The Org, özünde LinkedIn gibi çalışıyor ancak bunu daha çok "soyağacı" yöntemiyle gerçekleştiriyor ve durum böyle olunca The Org, hem sosyal hem de bilgi verici bir platform haline geliyor. Diyelim ki Amazon'da çalışan birine ulaşmak istiyorsunuz, şirketin kurucusu Jeff Bezos'un tepede olduğu şemada diğer tüm çalışanlara departmanlara göre ulaşmanız mümkün oluyor. Platform özellikle üst kademelerdeki kişilerin bilgilerini özet halinde veriyor ve bu bilgilerin düzenlenmesine imkan sağlıyor. Şemalarda bulunan boşluklarda ise "potansiyel işler" yer alıyor. Bu da The Org'u bir kariyer sitesi haline getiriyor.

8,5 milyon dolar yatırım

Veri tabanında 50 bin, mevcut sitede ise 16 bin şirket profili barındıran The Org'un aylık ortalama ziyaretçi sayısı ise 100 bin civarında. Bu rakamların şirkete yatırım olarak geri döndüğünü de belirtelim. Zira şirket A Serisi yatırım turunda Founders Fund'dan 8,5 milyon dolar yatırım aldı. The Org bundan önce de tohum yatırım olarak 2,5 milyon dolar yatırım almıştı. A Serisi'ne Sequoia ve Balderton'ın da katıldığını hatırlatalım.

New York ve Kopenhag'da ofisleri bulunan ve 2017 yılında Christian Wylonis ve Andreas Jarbøl tarafından hayata geçirilen The Org, aldığı yatırımı platformuna yeni şirketler eklemek ve kullanıcı sayısını artırmak için deneyimi iyileştirmek amacıyla kullanacağını açıklıyor. Şirket yeni pazarlara açılmadan önce kendi içinde büyümeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.