Sanal terapiler sunmayı hedefleyen Oxford VR, 13 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik teknolojilerinin en büyük avantajı yapılabileceklerin neredeyse sınırsız olması. Oldukça ilginç bir alana odaklanan Birleşik Krallık merkezli Oxford VR, yeni bir yatırım aldı.
Sanal terapiler sunmayı hedefleyen Oxford VR, 13 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik teknolojiler her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Sanal gerçeklik teknolojilerinin en büyük avantajı yapılabileceklerin neredeyse sınırsız olması. Oldukça ilginç bir alana odaklanan Birleşik Krallık merkezli Oxford VR, yeni bir yatırım aldı.

Sanal gerçeklik teknolojileri ile birlikte "VR Therapy" teknolojisini sunmak isteyen Oxford VR, 13 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2017 yılında Oxford Üniversitesi'nin psikiyatri bölümünde kurulan bir girişim olan Oxford VR, sanal gerçeklik teknolojisi ile kullanıcılarına sanal terapiler uygulanmasını hedefliyor.

Kısacası Oxford VR'ın sunduğu teknoloji sayesinde gelecekte psikoloğa gitmeden sanal gerçeklik teknolojisi ile evinizde terapi görebileceksiniz. 13 milyon dolarlık seri A yatırım turunun Optum Ventures liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. 

Optum Ventures'ın yanı sıra Luminous Ventures da 13 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Oxford VR'ın ABD'deki yayılmasını hızlandırmak için kullanılacak. Oxford VR sunduğu teknoloji ile gelecekte pek çok psikolojik sorunu tedavi etmeyi hedefliyor. Bu sorunlar arasında yükseklik korkusu, OCD ve sosyal anksiyete gibi sorunlar da yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.