Ödeal 2019'da üye iş yeri sayısını yüzde 22 ve işlem hacmini yüzde 89 artırdı

Ödeal, 2019 finansal sonuçlarına göre, 81 ilde 64’ten fazla sektörde hizmet vererek, 35 bin üye iş yerini aştı.
Ödeal 2019'da üye iş yeri sayısını yüzde 22 ve işlem hacmini yüzde 89 artırdı

Ödeal, 2019 finansal sonuçlarına göre, 81 ilde 64’ten fazla sektörde hizmet vererek, 35 bin üye iş yerini aştı. Ödeal, 2018 yılına göre üye iş yeri sayısını yüzde 22, işlem adedini yüzde 166 ve işlem hacmini yüzde 89 artırdı.

Şirket, banka-ödeme kuruluşu iş birliği konusunda da önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ödeal, bu tip büyük projeleri, geçtiğimiz sene, “banka şubelerinde, Ödeal sözleşmesiyle yazarkasa POS için başvuru toplama” konusunda, Halkbank ile anlaşmıştı. Şirket 2020'ye ise Türk Telekom iş ortaklığı ile başladı. Pilot uygulama kapsamında, 3 adet Türk Telekom ofisinde, yazarkasa POS için başvuru toplanıyor.

Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör, 5 yıl önce, özellikle küçük işletmeler ve esnafın finans kaynaklarına ulaşamama sorununu tespit ederek, “Cepte POS” ürünüyle ödeme sistemleri sektörüne adım attıklarında, sürdürülebilir bir büyüme trendi hedeflediklerini söyledi. Sonrasında ise hem “Yazarkasa POS” uygulaması içerisine entegre olan hem de Yazarkasa POS cihazlarına bağlanabilen ilk ödeme kuruluşu olma başarısı gösterdiklerini; böylece bu alanda ürün portföyünü tamamlayarak, sürdürülebilir büyümelerini devam ettirdiklerini belirtti. Güngör, geçtiğimiz sene koydukları hedeflerine ulaştıklarını da dile getirdi.

Ödeal kurulduğundan bu yana, 3 fazlı bir gelişime gösterdi.2014 yılı Eylül ayında, ilk fazı olan Cepte POS hizmeti ile faaliyetine başladı. Zaman içinde gelen talepler doğrultusunda, 2017 yılında Ödeal POS adını verdikleri, Türkiye’nin masaüstü yazar kasalara bağlanma özelliğine sahip ilk ve tek POS cihazını çıkardı.

“Cepte POS” uygulaması ile Türkiye’de ilk kez, işletmelere cep telefonları üzerinden banka ve kredi kartlarıyla ödeme ve tahsilat yapma kolaylığı sağlamıştı ve “Ödeal POS” ile ise, ödeme sistemlerine hem yeni bir bakış getirdi ve hem de pazardaki faaliyet alanını genişletti. Firma geçen sene ise üçüncü faza geçerek, “Ödeal Yazarkasa POS” ürününü piyasaya sürdü. Profilo Ödeme Sistemleri ile devam eden stratejik ortalık dahilinde, S900 model Yeni Nesil Yazar Kasa POS cihazı içerisine Ödeal avantajları eklenerek, yazarkasa ile mobil olarak tahsilat yapmak isteyen işletmelerin ihtiyaçlarını çözmeye başladı.

Ödeal ile işlem yapılan ilk 10 il İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Muğla, Kayseri ve Gaziantep olurken; en çok işlem yapılan günler cumartesi, cuma ve perşembe oldu. En çok işlem yapılan zaman aralığı ise 17:00-18:00 olarak açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.