Bir paylaşımla fenomen olma hissini yaşatan bot platformu: Botnet

Öncelikle Botnet'in kulağa tipik bir Black Mirror bölümü gibi geldiğini söyleyebiliriz. Ancak platformdaki bot hesaplar, henüz distopik bir yapımdaki yapay zekalar kadar zeki değil.
Bir paylaşımla fenomen olma hissini yaşatan bot platformu: Botnet

Sosyal medya kullanımının artmasıyla, sahte ve bot hesapların paralel bir şekilde artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Özellikle Twitter gibi fikirlerin paylaşıldığı platformların en büyük problemlerinden biri artık bot hesaplar haline geldi. Ancak kimin gerçek kimin sahte olduğunun anlaşılmadığı sosyal medya platformlarına alternatif bir evren diyebileceğimiz Botnet, bu konuya ironik bir şekilde yaklaşmış. Zira Botnet adlı sosyal medya simülasyonu platformda tek gerçek kişi sizsiniz.

Botnet nedir?

Öncelikle Botnet'in kulağa tipik bir Black Mirror bölümü gibi geldiğini söyleyebiliriz. Ancak platformdaki bot hesaplar, henüz distopik bir yapımdaki yapay zekalar kadar zeki değil. Sorduğunuz bir sorunun cevabını aldığınız zamanlar olmakla birlikte, genellikle saçma yorumların sorunuzun altında kendine yer bulduğunu göreceksiniz. Nitekim genel olarak sosyal medyaya baktığımızda da bu tarz saçma yorumların her paylaşımın altında olabileceğini görüyoruz. Yani Botnet, gerçek değilken bile aslında gerçek hayatı bir simülasyon içinde gözlemlemenize olanak sağlıyor. 

Sadece iOS kullanıcılarının App Store üzerinden indirebileceği uygulamayı kullanmak da çok basit. İsim ve soyisim -isterseniz sahte olabilir- ile sisteme giriş yaptıktan sonra oldukça sade bir sayfadan görüşlerinizi paylaşabiliyorsunuz. Beğeniler ve yorumlar ise 1 saniye içinde gelmeye başlıyor. Ancak platformun İngilizce olarak kullanımının daha sağlıklı olacağını söyleyebilirim. Çünkü Türkçe yazdığım cümlelerin altına gelen yorumlar basit kalıpların ve gülcüklerin ötesine geçemedi.

Botların fenomeni

Özünde Botnet, kullanıcıyı "botların fenomeni" haline getiriyor. Hiçbir iddiası ya da amacı olmayan uygulama, ileride karşılaşabileceğimiz bir sosyal medya düzenini gözler önüne seriyor. Örneğin; kısa bir zaman sonra Tinder gibi uygulamalarda dahi bot hesaplar gerçek hesap gibi kullanıcıya sunulabilir. Bu da yıllık 1 milyar gibi ciddi gelirin olduğu bir uygulama için başka sıkıntıları beraberinde getirebilir. Yine de tüm bunların olası bir durum olduğunu hatırlamakta fayda var.

Kısa süre için de olsa fenomen olmak isteyenler Botnet'i buradan deneyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.