ABD'de yakın zamanda yürürlüğe giren yasa gig ekonomisi açısından ne anlama geliyor?

Gig ekonomisi büyürken büyük şirketlerin de freelance çalışanlara bakışı değişiyor. Artık sadece uzaktan yapılan işler için değil şirketlerde aktif olarak çalışacak ekipler de bu profesyonellerden seçilmekte.
ABD'de yakın zamanda yürürlüğe giren yasa gig ekonomisi açısından ne anlama geliyor?

Daha önce Türkiye'de ve globaldeki gig ekonomisinin potansiyeli ile ilgili çıkarımlarımızı aktarmıştık. Sene başında Kaliforniya'da yürürlüğe giren yeni kurallarla gig ekonomisinden büyük pay alan ABD'yi ve diğer ülkelerin bundan nasıl etkileneceğini ve büyük şirketlerin gig ekonomisindeki freelance çalışanlara nasıl baktığını gözden geçirmek istiyoruz. 

Yeni yasanın ilk bakışta olumlu etkileri var gibi görünse de uzun vadede durumun daha farklı olacağı konuşulmakta. Şu anda Uber ve Lyft gibi paylaşımlı araç sürücülerini birebir etkileyen yeni kurallar, sürücülerin maaş, sigorta, ek faydalar gibi konularda tam zamanlı çalışanlar gibi yararlanmasını sağlasa da bu tip yerlerde çalışan insanların çoğunun "ek iş" olarak yaptığı düşünüldüğünde aslında çalışma şartlarını değiştirmesi anlamına geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.