Siri, ABD'de seçimle ilgili sorulara cevap verecek

Siri'nin kimi seçmeniz gerektiği tarzı sorulara cevap vermeyeceğini, ancak oylar sayılırken güncel oranlar gibi bilgileri paylaşacağını söylemek mümkün.
Siri, ABD'de seçimle ilgili sorulara cevap verecek

Apple'ın kişisel asistanı Siri, artık ABD'de gerçekleşen seçimlerle ilgili sorulara cevap verebilecek. Siri'nin seçmenlere kimi seçmesi gerektiği tarzı sorulara cevap vermeyeceğini, ancak oylar sayılırken güncel oranlar gibi bilgileri paylaşabileceğini de bu noktada belirtelim. Bugün açıklanan yeni özelliğin, Apple News'in siyasi bazda kullanıcılara hizmet etmek amacıyla çeşitli kaynaklardan bir dizi haber, kaynak ve veri içeren 2020 seçim kapsamının bir parçası olduğunun da altını çizelim.

Apple News'a eklenen Siri entegrasyonu ile, asistana hem genel bilgileri hem de gerçek zamanlı bilgi gerektiren soruları sorabilmek mümkün olacak. Örneğin Siri'ye "Kaliforniya'da seçimler ne zaman?" gibi spesifik bir cevabı olan ya da "Iowa'da seçimleri kim kazanıyor?" gibi değişken cevabı olan sorular sorulabilecek. Siri, bilgiyi görsel olarak sunmanın yanı sıra sorunun cevabını da söyleyecek, bu da özelliği erişilebilirlik açısından da kullanışlı hale getiriyor diyebiliriz.

Apple, canlı sonuçların Associated Press aracılığıyla yayınlandığını söylüyor. Şirket ayrıca detaylı sonuçları vermek için Associated Press'in Apple News uygulamasındaki gerçek zamanlı sonuçlarını kullanıyor. Bunların yanı sıra her eyalet için sonuçlar harita üzerinden eş zamanlı olarak takip edilebiliyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi Apple'ın haber yayın ekibi, 2020'de de ABD'deki seçimlerde bazı yayın kuruluşları ile iş birliği yapıyor. Apple bu yıl, ABC News, CBS News, CNN, FiveThirtyEight, Fox News, NBC News, ProPublica, Reuters, Los Angeles Times, New York Times, The Wall Street Journal, Washington Post, TIME, USA Today gibi isimlerle çalışıyor.

Apple News'te okuyucular adaylar ve pozisyonları hakkında bilgi edinebilecek; aynı zamanda tartışmalar ve seçim anlarını da takip edebilecekler. Özelliğin şu an için hala yayılma aşamasında olduğunu ve ABD'deki tüm kullanıcılar için henüz tam olarak aktif edilmediğini de belirtelim. Ancak yapılan testlerden olumlu sonuçlar alındığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.