Yemek siparişi sektöründe dijital dönüşüm oyuncuların farklılaşmasını sağlayabilir

Türkiye'de istihdamın da önemli bir bölümünü yapan yiyecek sektöründe iş yerleri açılmaya devam ediyor; dijital dönüşüm de yeni işletmeler için yeni fırsatlar sunuyor.

Dijital dönüşüm yiyecek, konaklama, catering gibi belki 10 sene önce çok ilgili gibi görünmeyen alanları da etkilemekte. Türkiye'de istihdamdan neredeyse %9'luk pay alan konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörü dijitalleşme ile birlikte kapasiteyi geliştirmek, müşteri deneyimin iyileştirmek gibi farklı alanlara yoğunlaşmakta. Son dönemdeki açılan/ kapanan işletmelere baktığımızda da artıda duran iş yeri sayısının önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz.

Sadece işletmelerin değil, müşterilerin de daha bilinçli hareket ettiklerini düşündüğümüzde iş yerlerinin efektifliği sağlamak için yeni adımlar attığını görmekteyiz. Sipariş sürecinden mutfaklardaki etkinliği artıracak çözümlere dijital sipariş uygulamaları artmaya devam ediyor. Sadece online siparişler için değil restorandan sipariş teslim almayı tercih eden müşteriler için de dijital ekranlar ve kiosklar devreye girmiş durumda. Hem çalışanların verimliliğini artıracak hem de maliyetleri azaltacak çözümler restoranda yemek yemeyi tercih eden müşteriler için de daha hızlı sipariş ve ödeme yöntemleri sunuyor. Siparişini teslim alan büyük bir kitlenin de olduğunu düşündüğümüzde kapasitenin bu şekilde değerlendirilmesi daha kritik hale geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.