IBM'in 350 bin çalışanı artık Slack kullanacak

Aslında IBM çalışanlarının bir kısmı 2014 yılından beri Slack'i deneme amaçlı kullanıyordu, fakat bu anlaşmadan sonra tüm şirket platformu kullanmaya başlayacak.
IBM'in 350 bin çalışanı artık Slack kullanacak

Business Insider'ın yayınladığı habere göre IBM, 350 bin çalışanının şirket içi iletişimi için Slack ile iş birliği yapacağını açıkladı. Bunun Slack için oldukça önemli bir kazanç olduğunu söyleyebiliriz, zira şirket son dönemde sıkça en büyük rakiplerinden Microsoft Teams ile kıyaslanıyordu.

Slack CEO'su Stewart Butterfield, IBM ile yapılacak iş birliği haberi sonrasında Business Insider'a yaptığı açıklamada Slack'in büyük organizasyonlar için hazır olduğunu söyledi. Aslında IBM çalışanlarının bir kısmı 2014 yılından beri Slack'i deneme amaçlı kullanıyordu, fakat bu anlaşmadan sonra tüm şirket platformu kullanmaya başlayacak. Bu da IBM'i Slack'in en büyük müşterisi yapıyor demek mümkün.

Aslında Slack daha önce yayınladığı raporlarda IBM'in kendilerinin en büyük müşterisi olduğu bilgisini paylaşmıştı, sadece bu bilgi şu anda resmileşmiş oldu. Slack sözcüsü, IBM’in 300 binden fazla kullanıcıya sahip olduğunu söylüyor ve her çalışana ulaşmak için Slack’in kendisini ölçeklendirdiğini açıklıyor. İş birliği öncesinde Slack, 165 bin IBM çalışanına hizmet verdiğini açıklamıştı, şimdiyse bu sayının neredeyse iki katına çıktığını görüyoruz. 

Slack'in bu başarısı Microsoft Teams için de önemli. Zira geçtiğimiz yıl Microsoft Teams'in 20 milyon kişi tarafından, Slack'in ise 12 milyon kişi tarafından kullanıldığı açıklanmıştı. IBM'in şirket içi iletişim için Slack'i seçmiş olması, hiç şüphesiz başka müşterileri de beraberinden getirecektir. Bu da Microsoft'un kendi müşterilerini Slack'e kaptırabileceği ve iki şirket arasındaki kullanıcı sayısı farkının kısa bir zaman sonra kapanabileceği anlamına geliyor. Zaten Stewart Butterfield, geçtiğimiz aylarda hedefinde Microsoft'un olduğunu da belirtmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.