31 milyon takipçili Elon Musk'ın attığı Tweet üzerinden etkileşim ve tık alma analizi

Elon Musk'ın attığı tweet etkileşim ile dönüşüm arasındaki farkı gözler önüne seriyor
31 milyon takipçili Elon Musk'ın attığı Tweet üzerinden etkileşim ve tık alma analizi

Elon Musk, dün paylaştığı tweette annesinin bir kitap yazdığını duyurdu. Elon Musk kadar tanımış olsanız bile, dönüşüm oranınız takipçi sayınızla karşılaştırıldığında ve hatta daha ilginci içeriğinize aldığınız etkileşimden de çok daha düşük olabiliyor.  

Twitter'da 31 milyon takipçiye sahip olan Musk,12 saat içinde 52,2 bin beğeni aldı. Bu da Musk'ın kullanıcı tabanının binde 1.5'i ediyor. Bu noktada linke tıklayanların sayısının beğeniden çok daha düşük olduğunu belirtelim. Bitly'nin analiz aracına bakıldığında linkin paylaşıldığı gün, 46 bin 862 tıklama aldığı görülüyor. 

Güncel rakamlara baktığımızda Elon Musk'ın tweetine 60 binden fazla beğeni bırakıldığını ancak linkin 55 binin üzerinde tıklama aldığını görüyoruz. 

Bu tıklamaların yalnızca 49 binden fazlası ise Twitter'dan geliyor. Pazarlama alanında çalışan biriyseniz, dönüşüm oranının sizi çok da şaşırtmadığını düşünebilirsiniz. 

Sosyal medyada beğeni motivasyonu

Yine de 10 binden fazla kişinin linke tıklamadığı halde beğeni bırakması, bizlere sosyal ağ kullanıcılarının beğeni motivasyonu hakkında fikir veriyor. Sosyal medya kullanıcılarının çoğu, akışlarında karşılaştıkları bir gönderiye beğeni bırakırken, aslında karşılarına çıkan bu gelişmenin olmasını beğeniyor ve genelikle gelişmenin kendisiyle ilgilenmiyor. Dolayısıyla Elon Musk gibi sıkı takipçi kitlesine sahip bir figürün dahi, bu yaklaşımdan nasibini aldığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.