Instagram'ın yeni aracı; en az ve en fazla takip ettiğiniz hesapları gösteriyor

Bundan sonra takip sekmesinde en az ve en fazla etkileşime girdiğiniz hesapları kolayca görebileceksiniz. 
Instagram'ın yeni aracı; en az ve en fazla takip ettiğiniz hesapları gösteriyor

Instagram yayına aldığı yeni bir güncellemeyle, kullanıcıların takip ettiği hesapları değerlendirebilmesini kolaylaştırdı. Bundan sonra Instagram'ın yeni ayarları sayesinde takip sekmesinde en az ve en fazla etkileşime girdiğiniz hesapları kolayca görebileceksiniz. 

En az etkileşime girilen hesaplar sekmesinde, kullanıcıların son 90 gün içinde en az etkileşime girdiği hesaplar görülebiliyor. Özelliğe takip sekmesine tıklayarak kolayca erişebiliyorsunuz. 

Instagram Yöneticisi Adam Mosseri paylaştığı bir tweet ile özelliği duyururken, Instagram'ın yeni özellikleri yayına alırken izlediği prensipleri de paylaştı. İlk etapta küçük bir kullanıcı grubunda özelliği test ettiklerini belirten Mosseri, test edilmeden özelliğin geniş kullanıcı kitlelerine ulaşmasının riskli olduğunu ifade etti. 

IGTV Reklamları Geliyor

Bu noktada Instagram'ın test sürecinde olan yeni bir özelliğinden bahsetmekte fayda var. IGTV'ye reklam özelliği getirmeye hazırlanan şirket, içerik üreticilerin reklamlar üzerinden gelir elde etmesini planlıyor. Bu arada Şirket, bir Instagram Partner Program'ını yayına almak üzere çalıştığını doğruladı. 

IGTV'nin içerik üreticileriyle gelirleri nasıl paylaşacağı henüz bilinmiyor. Ancak Facebook Watch'ta olduğu gibi videolara yerleştirilen reklam gelirlerinin yüzde 55'i içerik üreticilere gidebilir. 

Şimdiye kadar belli başlı ünlü isimlerin IGTV içerikleri için küçük yapım ücretleri ödeyen  şirket, üreticilere sunduğu bu yeni gelir seçeneğiyle onları platformda içerik üretmeye teşvik edebilir. Ne de olsa Instagram Influencerlarının büyük bir çoğunluğu, marka anlaşmaları ve sponsorluk içeriklerin yanı sıra YouTube üzerinden gelir elde ediyor. 

İçerik üreticilerin uzun video formatları için başka platformları tercih etmesi, IGTV'nin içerik kalitesinde ve etkileşiminde de düşüşe yol açıyor. Instagram'ın 1 milyarın üzerindeki kullanıcı tabanından yalnızca 7 milyon kullanıcın IGTV uygulamasını indirdi. Bunun yanı sıra Instagram,  uygulamanın ana sayfasına yerleştirdiği IGTV butonunda geri adım atarak, butonu Ana sayfadan kaldırdı. 

IGTV'ye reklam seçenekleri eklemek, platformdaki içerik çeşitliliğini arttırken Facebook için yeni bir gelir modelinin de hayata geçmesini sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.