Avrupa'nın yeni yatırım şirketi A/O PropTech, emlak sektörüne 250 milyon euro yatırım yapacak

A/O PropTech, şimdiye kadar Avrupa, ABD ve İsrail'de toplamda 10 yatırım yaptı. 
Avrupa'nın yeni yatırım şirketi A/O PropTech, emlak sektörüne 250 milyon euro yatırım yapacak

Bugün tanıtılan Avrupa'nın yeni yatırım sermayesi şirketi A/O PropTech, emlak sektörüne yatırım yapmak için 250 milyon euro kalıcı sermaye topladı. Topladığı kalıcı sermaye ile şirket, yatırım yaptığı girişimlere A serisi yatırım turundan başlayarak yatırım yapabilecek ve girişimin büyüme aşamalarına da eşlik edebilecek.

Kısa ömürlü bir fondan çok hissedarları bulunan bir şirket yapılanmasına sahip olan A/O PropTech, şimdiye kadar Bricklane, Fornova ve mülk yönetim platformu Plentific'e yatırım yaptı. Plentific'in 32 milyon dolarlık B serisi yatırım turunun liderliğini üstlenen A/O PropTech, Avrupa, ABD ve İsrail'de toplamda 10 yatırım yaptı. 

A/O PropTech kurucu ve CEO'su Gregory Dewerpe yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Ölçeklenebilir, varlık açısından hafif ve sektördeki ağrı noktalarını ele alan iş modellerini arıyoruz. Bu, bazen bir pazar yeri, paylaşım ekonomisi veya pazarda güçlü rüzgarlar estirecek yapay zeka dinamikleri tarafından desteklenebilir. 

B2B, B2BC ve özel olarak B2C'yi seviyoruz, ancak bunu kırmanın çok daha zor ve pahalı olduğunu görüyoruz. Coğrafyalarla ilgili olarak, öncelikle etkili olabileceğimiz pazarları hedefleyen şirketlere odaklanıyoruz, bu nedenle yatırımlarımızın çoğunun Avrupa'da olduğunu, ancak temel Avrupa pazarlarımızda ölçeklenen ABD veya İsrail şirketlerini kapsayabileceğini göreceksiniz.

Firma bünyesinde disiplinlerarası uzmanlar bulunuduruyor. Firmanın istihdam ettiği uzmanlar arasında gayrimenkul ve finans profesyonellerinin yanı sıra veri bilimcileri, matematikçiler ve mühendisler de yer alıyor. A/O PropTech'in yatırımcıları arasında ise Avrupa'nın en büyük kurumsal emlak şirketleri bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.