Asya'da ortaya çıkan trend: SuperApp

Grab'in Bento isimli fintech girişimini satın almasıyla gündeme gelen super-app trendine kısa bir bakış.

Akıllı telefonların penetrasyonunun artmasıyla doğru orantılı olarak artan uygulama sayısı her bir aktivite için farklı bir indirmenin yapılmasına neden olmakla birlikte indirilen her uygulamanın sürekli kullanıldığını söylemek mümkün değil. Ortalamada aylık 20 civarı uygulama kullanıldığı söyleniyor ve bu ortalamanın zamanla düşmesi beklenmekte. Cihazların saklama alanları ve işlemci kapasiteleri birçok uygulamayı aynı anda yüklemeye ve çalıştırmaya olanak sağladığı için bu açıdan bir problem olmamakla birlikte birden fazla uygulamayı sürekli kullanma ihtiyacının her zaman geçerli olmadığı görülüyor. 

Bir süredir Asya'da görülen "super-app" trendi ile tek bir uygulamadan birden fazla işlemi yapmak mümkün. Bu hafta içinde Grab'in Bento isimli varlık yönetimi teknolojisi/ wealthtech girişimini satın alarak finansal işlemleri de uygulamasına dahil etmesiyle tekrar gündeme gelen super-app'lere kısaca göz atmak istedik.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.